Rinia aftësohet për punë, përmes trajnimeve falas

Drejtorina e Kulturës, Rinisë dhe Sportit në Komunën e Podujevës në bashkëpunim me organizatën ‘Stay’, organizon trajnime falas për ngritjen e shkathtësive të buta, për të rinjtë e kësaj komune. Ky projekt ka për qëllim përkrahjen e të rinjve dhe rritjen e njohurive të tyre, në zhvillimin e karrierës profesionale përmes trajnimeve. Drejtori ekzekutiv i…

Details

Bëhu ‘Artist i së Nesërmes’

Është hapur konkursi për çmimin “Artistët e së nesërmes 2018”, nga ‘Stacion – Qendra për Art Bashkëkohor’, në Prishtinë. Për të aplikuar për këtë çmim, artistët duhet që të jenë vendor, të moshave deri në 35 vjeç, të punojnë në fushën e artit bashkohor në pikturë, grafikë, instalacion, media të reja dhe forma tjera të…

Details

Vullnetarë nga Evropa ndihmojnë ‘Pyllin e Arinjve’

Në ‘Pyllin e Arinjve Prishtina’, ka filluar kampi i të rinjëve me vullnetarë nga Evropa dhe nga vendi. Ky kamp është organizuar në bashkëpunim me ‘European Voluntary Service’ dhe është mbështetur financiarisht nga Erasmus +. Të rinj nga Polonia, Sllovenia, Spanja, Anglia dhe vende të ndryshme vijnë për herë të parë në Kosovë për të…

Details

Trajnim për qasjen ndaj të miturve, përdorues të narkotikëve

Javën e ardhshme, më saktësisht të shtunën (8 shtator), do të mbahet trajnimi ”Qasja ndaj të miturve përdorues të narkotikëve dhe teknikat e këshillimit”, me qëllim të ngritjes së potencialeve të infermierëve dhe psikologëve për të ofruar këshillat bazë në momentet kur është e nevojshme të punohet me të rinjtë, të cilët janë përdorues të…

Details

Bjeshkatarët synojnë majën më të lartë të Rugovës

E diela e 2 gushtit do të jetë shumë e veçantë për bjeshkatarët, meqenëse ata do të ngjiten në Gurin e Kuq, që është maja më e lartë e Rugovës, me lartësi 2. 522 metra. Kjo është hera e parë që ‘Kosova Hiking Trips’, do të organizoje ecje në këtë maje për grup më të…

Details

Bëhu pjesë e shkollës verore në Prishtinë

‘European Summer School 2018’, është shkollë verore e cila organizohet për herë të pestë nga ‘European Young Cell Alumni Kosova’, në bashkëpunimin me projektin ‘Young Cell Scheme’ dhe Universitetin e Prishtinës, në datat 17 shtator deri me 19 shtator. Çdo vit kjo shkollë verore trajton tema aktuale dhe zhvillimet e fundit në Bashkimin Evropian. Këtë…

Details

Stërvitje e hapur për gratë në ragbi

Pavarësisht moshës, gjinisë, përkatësisë fetare, etnike apo nacionalitetit, sporti i ragbit ka bashkuar të gjitha gratë përmes aktiviteteve të ndryshme që vazhdimisht po i organizon klubi i vetëm në Kosovë i ragbit për femra, “Qikat”. Ky klub është krijuar në vitin 2017 dhe përfshinë edhe vajza apo gra që asnjëherë më parë në jetën e…

Details

Muzikë natyrë dhe argëtim në Rugovë

Malet e Rugovës janë vetëm disa nga atraksionet turistike që vizitohen nga turistë të ndryshëm nga rajoni dhe bota, përgjatë tërë vitit. Këtë të shtunë me 1 shtator, adhuruesit e natyrës do të kenë mundësi të argëtohen me DJ të famshmëm, të cilët do të dhurojnë spektakël për  të interesuarit, në organizimin e quajtur ‘Rugova…

Details

29 Gushti – Dita Ndërkombëtare kundër Testeve Bërthamore

Për herë të parë testimi i armëve bërthamore filloi më 16 korrik 1945 dhe nga ajo kohë, rreth 2.000 testime kanë ndodhur tashmë. Fillimisht, amët bërthamore u panë si masë e sofistikimit shkencor apo fuqisë ushtarake, por pa marrë parasysh efektet shkatërruese të testimit të tyrë ne jetën njerëzore dhe rreziqet e pasojat atmosferike. Tashmë…

Details

Të mësojmë më shumë se si të vetëmbrohemi

Meqenëse numri i rasteve të rrëmbimeve, dhunimeve seksuale, vjedhjeve e grabitjeve janë evidente edhe në Kosovë, qendra “Termokiss” ka menduar që përmes disa ushtrimeve dhe ligjeratave falas, të ndihmojë qytetarët për t’u vetëmbrojtur në raste të tilla. Këtë të shtunë, në ora 15:00, do të nis seria e aktiviteteve përkatëse nga profesionisti Florim Ramadani, i…

Details