Në Gjilan mbahet Festivali “N’Rrot Fest”

Nesër (24 gusht), në Gjilan, do të mbahet edicioni i radhës i Festivalit të muzikës elektronike “n’Rrot Fest”. Festivali me moton “Ti ke, dikush nuk ka” do të sjell në Kosovë DJ dhe artistë të njohur nga rajoni, të cilët do të performojnë gjatë vikendit. Radio KFOR ka biseduar me një nga organizatorët e këtij…

Details

Sonte organizohet nata e muzikës rome

Kopshti ‘Buffalos’ sonte do të ndriçohet nga tingujt e bukur dhe shpirtëror të muzikës tradicionale rome. Në këtë kopsht, duke filluar nga ora 20:00 do të performojë grupi i të rinjve romë “Jimmy”. Kjo mbrëmje, e cila është paraparë të zgjasë deri në orën 23:00, do të karakterizohet me muzikë tradicionale rome e vallëzim totalisht…

Details

Xhiro me biçikleta në Majën e Zezë

Për të gjithë çiklistët dhe meraklitë e biçikletave Klubi Urban Bike 06 ka një njoftim të veçantë, i cili këtë të diel (25 gusht) ju fton për një xhiro, si asnjëherë më parë, në “Majën e Zezë”. Klubi në fjalë ka qenë shume i zënë gjatë kësaj vere, vetëm nga 22 qershori kanë organizuar 10…

Details

Kosova Women 4 Women bën thirrje për grante

Tashmë është bërë lansimi i thirrjes për grante “Start-up” i projektit ”W omen’s oportunities in Market, Economy and Networking”, ”Mundësitë e grave në Treg, Ekonomi dhe Rrjetëzim”, që përfshinë shumën deri në 3,000 Euro. Qëllimet e grantit respektiv janë:  krijimi i punësimit dhe mbështetjes për tregun e punës në Kosovë, zhvillimi i bizneseve të grave…

Details

Përmes sportit mësojmë më shumë për ruajtjen e ambientit

Me qëllim të ruajtjes së natyrës përmes riciklimit të shisheve të plastikës, “BasketShishe” organizon nesër (23 gusht), në ora 17:00, në hapësirën e oborrit të bibliotekës së qytetit në Gjilan, takimin e parë me nxënës dhe qytetarë të kësaj komune. Më shumë hollësi përsa i përket gërshetimit në mes të argëtimit përmes sportit dhe vetëdijesimit…

Details

Për herë të parë Gjakova organizon ‘Streetball 2019’

Qyteti i Gjakovës do të jetë nikoqir i ndeshjes së parë në ‘Streetball’, ku do të mbahen garat në këtë sport, me 25 gusht nga ora 12:00. Gara një ditore do të përfshijë 12 ekipe pjesëmarrëse, ndërkaq dy ekipet finaliste do të shpërblehen me medalje. Për këtë ngjarje Radio KFOR-i kontaktoi organizatorin e kësaj ndeshje,…

Details

Organizohet mini- maratonë për shkollimin e fëmijëve

Më datë 31 gusht, në Prishtinë do të organizohet për herë të parë mini-maratona – ‘Vrapojmë për Dije’, e cila ka karakter humanitarë për të ndihmuar fëmijët e komuniteteve për shkollimin e tyre. Këtë mini-maratonë humanitare po e organizon Organizata Joqeveritare “Zëri i Romëve, Ashkalive dhe Egjiptasve”,  ku zyrtari për edukim, Fisnik Bajrami, për Radio…

Details