Sot shënohet ‘Dita Botërore e Biçikletës’

Data e sotme 3 Qershori, shënon ‘Ditën Botërore të Biçikletës’, e vendosur kështu nga Asambleja e Përgjithshme e Kombeve të Bashkuara. Kjo ditë shënohet për të njohur më mirë jetëgjatësinë e biçikletës si një mjet transporti që përdoret për më shumë se dy shekuj. Në këtë ditë, Radio KFOR-i ka biseduar me anëtarin e grupit…

Details

Përmbledhje e dhjetë revolucioneve teknologjike globale

Me ekzistencën e tij, njeriu vazhdimisht është përpjekur që të lehtësojë jetën duke bërë shpikje të ndryshme e të shumta. Por, ajo çfarë ka ndryshuar gjithçka në jetën tonë, janë zbulimet teknologjike të cilat kanë qenë dhe janë aq të mëdha sa që kanë ndërruar madje edhe përditshmërinë tonë.  Natyrisht, përcaktimi se cila nga këto…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Me 3 Qershor, të vitit 1995, këngëtari Bryan Adams, po kryesonte top listat në Amerikë me këngën ‘Have you ever really loved a woman’. Kjo këngë ishte edhe kolonë zanore e filmit ‘Don Juan De Marko’, ku në rolin kryesor luan aktori Johnny Depp.   – Në datën e sotme, 3 Qershor, të vitit…

Details

A duhet edhe më tutje të mbrohemi nga virusi ‘CoViD-19’?

Edhe pse në shumë shtete tashmë jeta ka filluar ti kthehet normalitetit, pas masave kufizuese si pasojë e virusit ‘Covid-19’, duket që disa faktorë të jetës pandemike nuk do të zhduken kaq shpejt. Shumë biznese tashmë janë hapur, përfshirë restorantet, dyqanet me pakicë e shumicë, sallonet e bukurisë, kopshtet e fëmijëve, por të gjithë janë…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Me 2 Qershor, të vitit 1984, bendi ‘Wham’, arriti pozitën e parë të top listës muzikore në Angli, me këngën ‘Wake Me Up Before You Go Go’ . Kjo këngë ishte shkruar nga anëtari i bandit George Michael. Inspirimi për të shkruar këtë këngë erdhi kur anëtari tjetër i këtij bendi Andrew Ridgeley, iu…

Details

Fillon faza e tretë e lehtësimit të masave ndaj pandemisë ‘COVID-19’

Sot, me 1 qershor, në Kosovë fillon faza e tretë e masave lehtësuese për qytetarët dhe institucionet, ndaj pandemisë COVID-19. Me fillimin e fazës së tretë të lehtësimit të masave është vendosur për rihapjen e çerdheve, kufijve tokësorë, gastronomisë dhe qendrave tregtare. Megjithatë, edhe me këto lehtësira Ministria e Shëndetësisë në bashkëpunim me Institutin Kombëtar…

Details