Bëhu krenar me buzëqeshjen tënde

Sot, në ‘Ditën Botërore të Shëndetit Oral’, Federata Botërore e Stomatologjisë është duke u përqendruar në rëndësinë e shëndetit oral për shëndetin e përgjithshëm, sepse një shëndet i mirë oral mund t’ju ndihmojë të jetoni një jetë më të gjatë dhe më të shëndetshme. Tema e lansuar për këtë ditë edhe për tre vitet e…

Nesër fillon “Java e Frankofonisë në Kosovë”

Data e sotme, 20 Mars, është e rezervuar për shënimin e “Ditës së Gjuhës Frënge”, e cila ka për qëllim që të vë në pah shtrirjen gjeografike dhe pasqyrimin e kulturës frënge në botë. Një adresë ku mund të mësojnë të gjithë gjuhën dhe kulturën frënge, është Aleanca Franceze në Prishtinë, e cila nga nesër,…

Si dhuratë sot, fëmijëve lexoni një tregim

Sot shënohet “Dita Botërore e Tregimeve”, ndërsa kjo ditë për herë të parë u shënua më 20 mars të vitit 1991, në Suedi. Duke parë nevojën e promovimit të tregimeve verbale, më vonë, shënimi i kësaj dite filloi të shënohet edhe në vende të tjera të botës. Leximi i tregimeve, është një pasuri në vete…

Ata që kanë mundësi, le të merren më shumë me bujqësi

Në çdo pjesë të botës, produktet e bëra nga mielli sigurojnë ushqim të përditshëm për miliarda njerëz. Për të festuar rëndësinë globale të miellit në jetën tonë të përditshme, “Muzeu Botëror i Miellit”, ka themeluar edhe “Ditën Botërore të Miellit”, e cila shënohet çdo vit me datën 20 Mars. Radio KFOR-i me këtë rast kontaktoi…

Tarkan – Artisti i ditës së sotme në Radio KFOR

Tarkan Tevetoğlu, i njohur për publikun me nofkën Tarkan, është njëri ndër artistët më të mëdhenj që ka prodhuar industria muzikore turke. Që nga fillimi i viteve të 90-ta, Tarkan ka qenë ndër figurat më të njohura të muzikës pop në Turqi, Evropë dhe në Azinë Perëndimore. Albumi i tij debutues doli në treg në…