Shënohet sot ‘Dita Botërore e Zemrës’

Çdo vit Organizata Botërore e Shëndetësisë (OBSH) në bashkëpunim me Federatën Botërore të Zemrës, organizojnë ‘Ditën Botërore të Zemrës’, e cila mbahet në nivel global, më 29 shtator, me qëllimin të ndërgjegjësimit, informimit dhe edukimit të njerëzve lidhur me sëmundjet kardiovaskulare, të cilat janë shkaku kryesor i vdekjeve në të gjithë botën. ‘Dita Botërore e…

Forumi për Lidership dhe Diplomaci në përkrahje të vajzave dhe grave të komuniteteve RAE

Falë mbështetjes financiare të Ministrisë së Zhvillimit Rajonal, Forumi për Lidership dhe Diplomaci (FLD), javën që e lamë pas, lansoi projektin “Promovimi i Zhvillimit Ekonomik Rajonal përmes Akademisë së Ndërmarrësisë”, i cili u dedikohet kryesisht vajzave dhe grave nga komunitetet rom, ashkali dhe egjiptian (RAE), për t’i fuqizuar me njohuri dhe përgatitur për sektorin zhvillimor…

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

–  Me 29 shtator, të vitit 2001, këngëtarja Jennifer Lopez, u martua me valltarin Cris Judd, që e kishte njoftuar gjatë inçizimeve të këngës së saj ‘Im Real’. Ata u divorcuan dy vite më vonë, në qershor të vitit 2003. – Në këtë datë, të vitit 2004, gazeta The Sun, raportoi se Michael Jackson kishte…