Shënohet sot ‘Dita Botërore e të Moshuarve’

Plakja është një proces fiziologjik dhe natyror, por kjo nuk do të thotë paaftësi apo sëmundje, prandaj Asambleja e Përgjithshme e Kombeve të Bashkuara, në vitin 1990, vendosi që data 1 tetor, të shënohet si ’Dita Botërore e të Moshuarve’, e cila do të shërbejë për të shtuar edhe më tutje respektin dhe kujdesin ndaj…

Nis sot Festivali ‘FEMART’

Me moton “F… Sexism”, nga dita e sotme (01.10.21), e deri më 06 tetor, në Prishtinë, mbahet edicioni i 9-të, i Festivalit ‘FemART’, ku artistë dhe aktivistë të shumtë mblidhen për të revolucionarizuar artin, për të transformuar status-quon dhe  për ti shkatërruar normat e strukturat patriarkale. Drejtoresha e këtij festivali, znj. Zana Hoxha, në një…

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Me 1 tetor, të vitit 1988, rock bendi i famshëm Bon Jovi, arritën për herë të parë në pozitën e parë të albumeve më të mira në Mbretërinë e Bashkuar, me albumin e tyre ‘New Jersey’. Pas këtij albumi ata publikuan albumin ‘Slippery When Wet’, që konsiderohet edhe një nga albumet më të mira…