Taksistët në pandemi

Në gjendjen epidemiologjike me të cilën po vazhdojmë të përballemi, të rrezikuar mbeten edhe vozitësit e taksive apo autobusëve, puna e të cilëve është mjaft sfiduese, duke qenë se prezenca e kontaktit me njerëz, në këtë rast e pasagjerëve, është e pashmangshme. Z. Faton Vllasaliu, vozitës në njërën prej kompanive të taksive në Prishtinë, pohon…

Përkthimi, art i fjalëve që bashkon kultura të ndryshme

Të njohësh një gjuhë tjetër është shkathtësi, të përkthesh në një gjuhë tjetër është art. Komuniteti botëror sot, me 30 shtator, nderon punën e mijëra përkthyesve profesionistë, të cilët me punën e tyre ndihmojnë në afrimin e kombeve, duke kontribuar në zhvillimin dhe forcimin e paqes dhe sigurisë botërore. Për nder të kësaj dite, Radio…

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Me 30 shtator, të vitit 1955, aktori dhe këngëtari i famshëm James Dean, vdiq në një aksident me makinë, në moshën 24 vjeçare. Ai mbahet mend si një ikonë kulturore e rinisë amerikane dhe për rolin e tij në filmin ‘Rebel Whithout a Cause’. – Në këtë datë, të vitit 2006, këngëtari Justin Timberlake,…