Këngët premierë në Radio KFOR

Radio KFOR-i edhe këtë fundjavë ju njeh me këngët më të reja, të publikuara nga artistë të njohur ndërkombëtar, premiera këto të cilat mund ti gjeni më poshtë lajmit: Ed Sheeran – Celestial Kenia OS – Mia Mia Bruce Springsteen – Do I Love You Angele – Amour, Haine et Danger Don Omar x Lil…

Sot mblidhen podkasterët më të njohur në botë, për të treguar rëndësinë që ka profesioni i tyre

Data e sotme, 30 shtatori është festë dhe vetëdijesim mbi fuqinë e transmetimit podkast. E vendosur qysh nga viti 2014 “Dita Ndërkombëtare e Podkastit”, është mundësi për të parë se si mediat po rriten dhe zgjerohen, duke ju përshtatur teknologjive të reja. Fjala ‘podcast’, për herë të parë është përmendur nga Ben Hammersley, në vitin…

Përkthyesit dhe kontributi i tyre në ndërtimin dhe forcimin e paqes në botë

“Përkthimi është art”, kjo është njëra ndër qindra e mijëra thëniet që shfaqin atë që përçon arti, ndërsa përtej një përkthimi ndërmjet dy e më shumë bashkëbiseduesve, përkthimi është urë ndërmjet kombeve. Duke njohur rëndësinë e madhe dhe duke çmuar profesionin e përkthyesve, data e sotme, 30 shtator, i është ndarë shënimit të “Ditës Ndërkombëtare…