Ndërgjegjësim dhe angazhim global për të luftuar dhe eliminuar trafikimin me qenie njerëzore

“Arrini tek çdo viktimë e trafikimit, mos e lini asnjë pas”, kjo është motoja e “Ditës Botërore kundër Trafikimit të Qenieve Njerëzore” e cila shënohet sot (30 korrik), e miratuar nga Asambleja e Përgjithshme e Kombeve të Bashkuara, në vitin 2013. Krizat globale, konfliktet dhe urgjenca klimatike po përshkallëzojnë rreziqet e trafikimit me qenie njerëzore.…

Rëndësia e miqësisë dhe marrëdhënieve të mira midis individëve, komuniteteve dhe vendeve

Çdo 30 korrik, festojmë ‘Ditën Ndërkombëtare të Miqësisë’, e cila ka për qëllim të promovoj ndërtimin e lidhjeve të vërteta dhe njohjen e diversitetit kulturor. Miqësia – një forcë e paqes dhe harmonisë, na bashkon dhe na bën të ndihemi të përkrahur. Në këtë ditë, inkurajohemi të kultivojmë miqësi, të veprojmë me mirësi dhe të…

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje…

– Më 30 korrik, të vitit 1966, bendi The Beatles, filluan një seri pesë javore në vendin e parë në tabelën e albumeve më të dëgjuara amerikane, me albumin e titulluar ‘Yesterday…And Today’, album ky i publikuar vetëm në Shtetet e Bashkuara dhe Kanada. Albumi mbahet mend kryesisht për polemikat rreth imazhit të kopertinës së…