Kursimi i energjisë elektrike, veprim i pashmangshëm

Ruajta e energjisë elektrike, është një detyrim moral ndaj mjedisit dhe njëkohësisht një domosdoshmëri që kontribuon në mirëqenien ekonomike të secilit prej nesh. Se sa të ndërgjegjshëm jemi ne në raport me kursimin e energjisë elektrike, Radio KFOR-i kësaj here ka realizuar një intervistë me znj, Arjeta Ademi, e cila mes tjerash, tha: ”Për neve…

Shënohet sot ‘Dita Ndërkombëtare e Edukimit’

‘Dita Ndërkombëtare e Edukimit’ shënohet që nga viti 2018, kur Asambleja e Përgjithshme e Kombeve të Bashkuara, shpalli datë e sotme, 24 janarin, si “Ditë Ndërkombëtare të Edukimit”, duke përkujtuar rolin që luan arsimimi për paqe, përparim dhe zhvillim global. Edhe këtë vit, shënimi i kësaj dite ndodh në vazhdën e pandemisë COVID-19, që çoi…

Gjendja aktuale me COVID -19 edhe më tutje mbetet shqetësuese

Sipas Institutit Kombëtar të Shëndetësisë Publike të Kosovës, vetëm gjatë 24 orëve të fundit, janë regjistruar 3.957 raste të reja me COVID-19. Për të ditur se cila është gjendja momentale me COVID-19, Radio KFOR-i kontaktoi, infektologun Hamdi Ramadani, i cili theksoi: “Situata do të jetë ende e vështirë nëse masat anti- COVID-19 nuk respektohen, dhe…