Shënohet ‘Dita Ndërkombëtare e Matematikës’

‘Dita Ndërkombëtare e Matematikës’ shënohet çdo vit me datën 14 mars dhe ndryshe kjo datë njihet edhe si ‘Dita e Numrit Pi’, që është ekuivalent me numrin 3.14. Shënimi i kësaj dite, është shumë i rëndësishëm dhe këtë e konfirmoi për Radio KFOR-in edhe arsimtarja e matematikës, znj. Naxhije Gashi, e cila punon me vite…

Kujdes nga minat!

Shefi i Menaxhmentit të Trajtimit të Eksplozivëve (ETM) të KFOR JENG, z. Ciprian Andrica, në një intervistë dhënë Radio KFOR-it, tregoi se Kosova është ende e kontaminuar me mina tokësore dhe eksplozive: “Si çdo pjesë tjetër e botës që është përballur me konflikte të armatosura, për fat të keq po, edhe Kosova është ende e…

Titujt e librave që kanë pasuruar së fundmi letërsinë

Letërsia vazhdimisht pasurohet me tituj të rinj. Edhe në këtë fillim pranvere, libraria Dukagjini është përkujdesur që të sjellë tek lexuesit veprat më të reja nga shkrimtarë botërorë e vendorë. Kështu mësuam nga koordinatorja e librarisë ‘Dukagjini’ Iliriana Hasaj: “Meqenëse ka vazhdimisht tituj të ri, të cilët i kemi në librarinë tonë, qoftë në gjuhën…