Përjetojeni aventurën e filmit ‘Avatar’ në 3D

Cineplexx, po vazhdon që të jetë dritarja e premierave botërore. Filmi më i shikuar i të gjitha kohërave ‘Avatar’, po vjen për herë të parë në Kosovë, në teknologjinë 3D dhe natyrisht që adhuruesit mund ta përjetojnë aventurën në të dyja lokacionet e Cineplexx, në Prishtinë dhe Prizren. Filmi është i zhanrit Aksion/Aventurë dhe vjen…

Shija e ushqimeve tradicionale, bart emrin e znj. Hyla Pllana

Gjeneratë pas gjenerate, ushqimet tradicionale përveç që sjellin shijen unike, bartin me vete edhe kulturën e një shoqërie si dhe të kujtimeve tona të fëmijërisë. Në kuadër të kampanjës së Gastronomisë në Radio KFOR, sot kishim të ftuar kuzhinieren e njohur të ushqimeve tradicionale znj. Hyla Pllana, e cila për më shumë se një dekadë,…

Sot ‘Dita pa Makina’

Në vitin 1988, pikërisht në datën e sotme 22 shtator, në Francë, u shënua për herë të parë ‘Dita Pa Makina’ dhe brenda katër viteve u shndërrua në të gjithë botën ‘Ditë Botërore të Lëvizjes pa Makina’. Edhe në vendin tonë kjo ditë po shënohet nga komuniteti ‘Marakli t’Biciklave’, të cilët do të organizojnë disa…

Erdhi vjeshta!

Sipas përkufizimit astronomik, vjeshta fillon me ekuinoksin vjeshtor, ku Dielli kalon direkt mbi ekuatorin e Tokës dhe dita do të zgjasë për aq kohë sa edhe nata, e ky fenomen i përvitshëm, njihet si Ekuinoks i vjeshtës. Meteorologët përdorin metoda të ndryshme për të përcaktuar ditën e parë të vjeshtës, p. sh., në disa vende,…