Vendosen masat e reja anti-CoViD-19

Ashtu edhe siç ishte paralajmëruar, në mbledhjen e mbajtur sot (05.04.21), Qeveria e Kosovës ka miratuar masat e reja anti-CoViD-19. Ndër masat e marra hyjnë ndalimi i qarkullimit të qytetarëve nga ora 22:00 deri në 05:00, përveç në raste urgjente. Institucionet publike dhe private të arsimit parauniversitar, do të kalojnë në mësim online nga data 12…

Për luftimin e depresionit, flet psikologu Skënder Shala

Depresioni është një sëmundje që prek grup mosha të ndryshme. Shkak i tij bëhet stresi për diçka të parealizueshme, dëgjojmë për ngjarje të pakëndshme që ndodhin nëpër botë dhe kështu të prekurit nga depresioni nuk kanë vullnet minimal për ta luftuar atë. Për të mësuar se si të luftojmë depresionin, Radio KFOR-i zhvilloi një bisedë me psikologun,…

Zhvillimi dhe të mësuarit në fëmijërinë e hershme

Mënyra kryesore e të mësuarit dhe zhvillimit të fëmijës në vitet e hershme të tyre bëhet përmes lojës. Ndikime të tjera në zhvillim përfshihen gjenet, ushqimi, aktiviteti fizik, shëndeti dhe rrethi ku jeton. “Fëmijët e vegjël thithin informacion dhe mësojnë në shumë mënyra të ndryshme njëkohësisht”, kështu tha për Radio KFOR-in, psikologia e specializuar në…