Të rejat javore në teknologji

Përmbledhjen javore, e fillojmë me të rejat nga kompania Apple. Gjiganti teknologjik duket se është duke punuar në një version tjetër të iPad-it të saj, i cili pritet të del në treg në vitin 2024. Analisti Ming-Chi Kuo ka thënë, javën që po e lëmë pas, se “një dizajn krejtësisht i ri i iPad-it të…

Paqja nuk mund të mbahet me forcë, ajo mund të arrihet vetëm me mirëkuptim

Asambleja e Përgjithshme e Kombeve të Bashkuara më 21 dhjetor, të vitit 2020, ka shpallur datën e sotme 4 shkurt ‘Ditë Ndërkombëtare të Vëllazërisë Njerëzore’. Një nga qëllimet e shënimit të kësaj dite, është arritja e bashkëpunimit ndërkombëtar në zgjidhjen e problemeve ndërkombëtare, duke përfshirë promovimin dhe inkurajimin e respektimit të të drejtave të njeriut…

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Me 4 shkurt, të vitit 1939, këngëtari i famshëm Frank Sinatra u martua me Nancy Barbato, në një ceremony private në New Jersey. Ata kishin tre fëmijë Nancy, Franc Jr dhe Tina Sinatra. Çifti u ndanë në vitin 1951. – Në vitin 2012, pikërisht me 4 shkurt, këngëtarja Adele, ishte një nga këngëtaret më…