Diversiteti është bukuri, e këtë bukuri e ka Kosova

“Diversiteti është bukuri,  e këtë bukuri e ka Kosova”, kështu tha për Radio KFOR-in, Zyrtarja për Komunikim dhe Marrëdhënie me Publikun në Qendrën “Artpolis”, Znj. Venera Ismaili, teksa shton se Kosova është model i paqes, në të cilin kontribuojnë të gjithë qytetarët pa dallim: “Kosova ka diversitet, njerëz që i përkasin komuniteteve të ndryshme, feve…

Në “Ditën Ndërkombëtare të Paqes” Radio KFOR-i sjell shembuj të bashkëjetesës ndëretnike

Kosova është gërshetim i kulturave dhe gjuhëve të ndryshme dhe kjo, krahas bukurive të shumta e bënë Kosovën shumëngjyrëshe edhe në aspektin shumetnik. Në “Ditën Ndërkombëtare të Paqes”, Radio KFOR-i sjell shembull se si shkëmbimi kulturor dhe bashkëjetesa ndëretnike, janë çelësi për një të ardhme të ndritur. Sinonim i lartcekur është edhe Profesorsha e Sociologjisë,…

Sot shënohet ‘Dita Botërore e Alzheimerit

Sëmundja e Alzheimerit për herë të parë u diagnostikua nga psikiatri dhe neuropatologu gjerman, Alois Alzheimer, në vitin 1906. Kjo sëmundje është një nga format më të përhapura të demencës në botë dhe shënohet çdo vit, në datën 21 shtator. Vetëm vitin e kaluar (2020), janë regjistruar 55 milionë raste të demencës, e ky numër…

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Me 21 shtator, të vitit 2011, bendi i famshëm R.E.M., u ndanë përfundimisht pas 20 vitesh si grup. Ata i lajmëruan fansat nëpërmes website-it të tyre, duke i falënderuar për mbështetjen dhe ata treguan se janë ndarë në mënyrë miqësore. – Në këtë datë, të vitit 2012, bendi No Doubt, lansuan albumin ‘Push and…