KFOR-i dhuron pajisje teknologjike në shkolla fillore në Sallagrazhdë, Semetisht dhe Nishor, Komuna e Suharekës

Sot (27.04.23), CIMIC-u (Bashkëpunimi Civilo-Ushtarak) i KFOR-it, i dhuroi Shkollave Fillore në Sallagrazhdë, Semetisht dhe Nishor, Komuna e Suharekës, pajisje të ndryshme teknologjike. Në ceremoninë e dorëzimit të këtij donacioni, në emër të KFOR-it foli, Komandanti i Komandës Rajonale Perëndimore dhe Kontingjentit Italian, kolonel Mario BOZZI: “Nuk e dini se sa i lumtur jam sot,…

Të gjithë bashkohen përmes artit

Community Building Mitrovica dhe Youth Initiative for Human Rights – Kosovo (YIHR KS) mbrëmë (26.04.23), u bënë bashkë në një projekt shumetnik, për të mbledhur art dashësit në një mbrëmje artistike, të përshkuar nga muzika dhe poezia. Të pranishmit u argëtuan nga 3 grupe muzikore lokale, të cilët interpretuan rryma të ndryshme muzikore, në skenën…

Kujdes, minat janë ende të pranishme!

Minat dhe mjetet e pashpërthyera janë ende kërcënim për sigurinë e njerëzve në Kosovë. Sipas Planit Kombëtar të Çminimit, Kosova pritet të pastrohet nga të gjitha lokacionet e rrezikshme dhe të kontaminuara me eksploziv, deri në vitin 2025. Sipas të dhënave zyrtare, janë gjithsej 75 lokacione të tilla. Parandalimi është gjithmonë më i mirë se…