Shënohet sot “Dita Ndërkombëtare e Ndërgjegjësimit ndaj Minave”

Që nga viti 1997, më 4 prill, shënohet “Dita Ndërkombëtare e Ndërgjegjësimit ndaj Minave” kur Kombet e Bashkuara themeluan “Shërbimin për Veprim ndaj Minave” (UNMAS), me qëllim të ndërgjegjësimit dhe edukimit të publikut për rreziqet që vijnë nga minat. Në këtë “Ditë Ndërkombëtare të Ndërgjegjësimit ndaj Minave’, konfirmohet angazhimi  për çrrënjosjen e dëmit të tmerrshëm…