Të rejat javore nga fusha e teknologjisë…

Përmbledhjen javore e fillojmë me kompaninë Meta, e cila ka rritur përpjekjet e saja për integrimin e Inteligjencës Artificiale, e në një raport të fundit të publikuar nga New York Times, pretendohet se gjiganti teknologjik do të integrojë AI në syzet inteligjente Ray-Ban. Syzet përfshijnë mikrofon dhe kamerë, por gjithashtu mund të shkrepin edhe fotografi,…

‘Shëndeti im, e drejta ime’, është kjo tema e sivjetme e ‘Ditës së Shëndetit’

Çdo vit me datën 7 prill, shënohet ‘Dita Botërore e Shëndetit’ dhe festohet pikërisht në përvjetorin e themelimit të Organizatës Botërore të Shëndetësisë. Një nga aspektet kryesore të shënimit të ‘Ditës Botërore të Shëndetit’, është ndërgjegjësimi për masat parandaluese dhe promovimi i një stili jetese të shëndetshme. Edukimi për ushqimin e duhur, aktiviteti i rregullt…