E shtuna plot argëtim për çiklistët

Dashamirët e çiklizmit, këtë të shtunë (02.02.19), i pret një aventurë fantastike, përmes udhëtimit që do të zhvillohet në relacionin Prishtinë-Makovc-Mramor. Ky udhëtim organizohet nga “Bike Frienldy Café” dhe “Shop powered by Supercylists”, të cilët ftojnë të gjithë të interesuarit për tu bërë pjesë e kësaj përvoje. Nisja e çiklistëve do të bëhet këtë të shtunë…

Details

Trajnim profesional për gazetarë nga vendi dhe rajoni

Këshilli Rinor i Ballkanit në bashkëpunim me Fondacionin “Ora e Mendimit”, për herë të parë, organizojnë një trajnim 2 ditor (9-10 shkurt ) në fushën e medias dhe gazetarisë me temën “Të Ndërtosh Emrin Tënd Në Gazetari”. Gjatë trajnimit, 14 gazetarë të Ora News, në Tiranë, do të trajnojnë rreth 50 studentë, profesionistë dhe të…

Details

Sot diskutohet për filantropinë si zhvillim të qëndrueshëm

Forumi për Iniciativa Qytetare dhe Shkolla Britanike në Kosovë sot (31 janar), duke filluar nga ora 14:00, fillon organizimin dhe diskutimin mbi temën: Filantropia për zhvillim të qëndrueshëm. Pse duhet të rimendojmë dhurimin e parave në Kosovë? Takimi në fjalë ka për qëllim që të sjell mundësi shkëmbimi të ideve dhe koncepteve në fushën e…

Details

Dallimi i aktivizmit në gjeneratat e feminizmit

Sot (31.01.19), në kuadër të TruAktiv Talks, do të diskutohet për aktivizmin e lëvizjes feministe në Kosovë ndër gjenerata, organizuar nga Sbunker. Në këtë diskutim, i cili do të mbahet në Librarinë Dukagjini, në Prishtinë, do të flitet për përvojat dhe sfidat e shumta me të cilat janë përballur Igballe Rogova dhe Adelina Tërshani. Ato…

Details

Të ndihmojmë të rinjtë në mbrojtjen ndaj substancave narkotike

Këtë të shtunë (02.01.19), në qytetin e Pejës të rinjtë do të kenë mundësi të jenë pjesë e një trajnimi mbi qasjen e të miturve si përdorues të narkotikëve organizuar nga shoqata psikosociale ‘Alternativa’ dhe specialisti i psikologjisë klinike, Visar Sadiku. Përmes këtijë trajnimi synohet ngritja e potencialeve të infermierëve dhe psikologëve për të ofruar…

Details

Punësim përmes teknologjisë për gra të reja

Nëntë programere të reja do të punojnë në një program për të dizajnuar zgjidhje digjitale për grumbullimin e të dhënave në fushën e Arsimit dhe Edukimit në Kosovë. Projekti Tech4Policy ka synim që përmes teknologjisë të nxisë punësim të grave të reja të cilat janë të dalluara në sektorin e teknologjisë informative. Projekti zbatohet nga…

Details

Përmbledhja me tregime “Dheu i ofshamës” do të promovohet më datë 6 shkurt

Aksioni kundër Dhunës dhe Ndërtimi i Paqes, një organizatë joqeveritare dhe multietnike, më datë 6 shkurt, do të bëjë promovimin e përmbledhjes së tregimeve “Dheu i ofshamës”. Libri është përmbledhje me tregime të individëve, të cilët morën pjesë në projektin “Ballafaqimi me të kaluarën në Kosovë”, të realizuar nga OJQ Aksioni kundër dhunës dhe ndërtimi…

Details