Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Me 15 korrik, të vitit 2002, këngëtari Sir Paul McCartney, u emërtua këngëtari me të ardhurat më të larta në industrinë e muzikës. Nga turneu i tij në Amerikë, ai kishte fituar rreth 34 milion dollarë nga shitja e biletave. – Në këtë datë të vitit 2018, kënga e famshme ‘November Rain’ nga Guns…

Details

‘Mbreti i Popit’, Michael Jackson

Muzikant, këngëtar, autor, producent, kompozitor, koreograf, kërcimtar, i pagëzuar si ‘Mbreti i Popit’, ky ishte Michael Jackson. U lind më 29 gusht të vitit 1958, i shtati ndër nëntë fëmijë, dhe fatkeqësisht vdiq më 25 qershor të vitit 2009, nga një sulm kardiak në zemër. Michael la pas një krijimtari gjigande, që edhe sot e…

Details

Shënohet sot ‘Dita Botërore e Aftësimit të të Rinjve’

Këtë vit, ‘Dita Botërore e Aftësive të Rinisë’ do të zhvillohet në një kontekst sfidues, pasi që masat e pandemisë dhe bllokimit të COVID-19 kanë çuar në mbylljen e të gjitha Institucioneve në mbarë botën,  qoftë të arsimit po ashtu edhe të aftësimit teknik dhe profesional, duke kërcënuar vazhdimësinë e zhvillimit të tyre. Sipas një…

Details

Fakte interesante në Radio KFOR

Mësoni më shumë rreth botës së mahnitshme, me fakte interesante të cilat në shumë raste edhe na mahnitin. Në vijim ju njohim me disa fakte interesante, të cilat ndoshta nuk i keni dëgjuar më parë:   -A e keni ditur se Limuzina (vetura) më e gjatë në botë është pothuajse 31 metra dhe ka 26…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Me 14 korrik, të vitit 1986, këngëtarja Madonna, ishte në pozitën e parë në top listat e këngëve më të mira, në Mbretërinë e Bashkuar me këngën ‘Papa Don’t Preach’. Në këtë vit ajo ishte po ashtu në pozitat e para në top listat angleze, me albumin e saj ‘True Blue’. – Në këtë…

Details

Pesë rregullat thelbësore për t’u mbrojtur nga ‘Covid – 19’

Instituti Kombëtar i Shëndetësisë Publike në Kosovë ka prezantuar pesë rregulla thelbësore, të cilat duhet t’i respektojmë secili prej nesh, në mënyrë që të parandalojmë përhapjen e pandemisë ‘Covid – 19’. Kjo është bërë me qëllim të ngritjes së vetëdijes tek qytetarët për ruajtjen e shëndetit të tyre dhe të tjerëve. Sipas IKSHPK-së, këto janë…

Details

Përdor maskë, mbroje vetën dhe tjetrin!

Derisa nuk ka ndonjë vaksinë konkrete për të luftuar kërcënimin e vazhdueshëm të pandemisë globale COVID-19, shtete të ndryshme të botës kanë vënë masa të detyruara të sigurisë, të cilat ndihmojnë në parandalimin e këtij virusi. Një ndër masat kryesore është përdorimi i maskës. Një veprim të tillë e kanë përkrahur edhe dëgjuesit e Radio…

Details