Blerina Mati, sinonim i gruas së suksesshme

Kurioziteti i madh si fëmijë dhe dëshira për të eksploruar, e kanë bërë sot, Blerina Matin, një vajzë shembull, që duhet të ndiqet nga gratë e vajzat kosovare. Znj Mati është themeluese dhe udhëheqëse e kompanisë “B IDEAS & B SPORTS” si dhe Nënkryetare e Federatës së Tenisit të Kosovës. Në një bashkëbisedim me Radio…

Këngët më të reja në Radio K4

Edhe kjo javë që po e lëmë pas, ka qenë e mbushur me këngë të reja dhe bashkëpunime shumë interesante. Me këtë rast, duhet të veçojmë këngën “Hala”, që përsëri ka bërë bashkë dy artistët Tayna dhe Ledri Vula. Krahas kësaj kënge, më poshtë lajmit mund të njiheni edhe me disa nga këngët tjera që…

Riciklimi, proces ky që mbron ambientin

Riciklimi është proces i grumbullimit dhe përpunimit të materialeve, ushqimeve dhe produkteve që mund të ripërdoren për qëllime të tjera që ndihmon mjedisin, ajrin dhe ujin. Riciklimi në Kosovë është një praktikë e re që ka filluar në dekadën e fundit. Kompania ‘Plastika’ që funksionon në Kosovë, nga viti 2007, tashmë bën riciklimin e mbeturinave…

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

Me 5 nëntor në vitin 1966, grupi ‘The Monkees’ ishin në krye të top listës Billboard me këngën  ‘Last Train To Clarksville’, Bobby Hart i cili bashkë-shkruajti këngën mori idenë për tekstet kur ai në një radio dëgjoi këngën ‘Paperback Writer’ të Beatles. Në këtë datë në vitin 2000, bendi U2 ishte në pozitën e…