‘Diversity of Mitrovica’ mëtojnë të bëjnë bashkë të rinjtë e të gjitha komuniteteve, që pasion e kanë aktrimin

Projekti “Drama for Change”, do të bëjë bashkë të rinjtë e të gjitha komuniteteve që jetojnë në Mitrovicë dhe rrethinë.  Është organizata joqeveritare Diversity of Mitrovica, e cila ka ftuar të rinjtë të cilët e kanë pasion aktrimin, që të bëhen pjesë e “Drama for Change”. Për të kuptuar më shumë rreth këtij projekti, Radio…

Është hapur aplikimi për bursa ‘Fulbright’, në SHBA

Studentët nga Kosova, tashmë e kanë një mundësi të shkëlqyer për të studiuar në nivelin master në programe të ndryshme në Amerikë, në kuadër të programit ‘Fulbright’, që financohet nga Departamenti i Shtetit Amerikan. Këto bursa ofrojnë mundësi të shumta për studentët nga Kosova, për të studiuar në universitetet më prestigjioze amerikane në fusha të…

Shënohet sot “Dita e Shën Patrikut”

“Dita e Shën Patrikut”, shenjtorit të mbrojtjes së Irlandës, është një festë fetare e cila me kalimin e kohës u bë një festë e kulturës irlandeze. Për irlandezët, kjo është një festë që e ka fillimin rreth vitit 461, kur shenjtori Shën Patrik, besohet se ngriti shumë kisha dhe manastire në Irlandë dhe ktheu shumë…

Një vit përballje me virusin Covid-19, efektet e tij në shoqëri

Muaji mars i vitit të kaluar, shënoi rastin e parë pozitiv me virusin Covid-19, në Kosovë. Ministria e Shëndetësisë, institucionet shëndetësore e organizata të tjera shëndetësore, janë mobilizuar për të mbrojtur shëndetin publik dhe për të qenë afër qytetarëve me ndihmë mjekësore, vetëdijesim mbi virusin dhe përkrahje morale. Për të mësuar më shumë rreth efekteve…