Rëndësia e caktimit të orarit të përdorimit të teknologjisë për fëmijët

Sipas studimeve të shumta, të kryera gjithandej nëpër botë, fëmijët duhet ta shmangin përdorimin e teknologjisë, ngase përdorimi i tepruar i pajisjeve elektronike, mund të qojë në probleme serioze shëndetësore si: dëmtim të trurit, rrezikim nga pesha e tepërt, mos mbushja e normës së gjumit, rrezikimi nga çrregullimet mendore, etj. Disa prindër u kufizojnë fëmijëve…

‘Innovation Academy’ në përkrahje të të rinjve

Përveç shkollimit bazik, fëmijëve duhet tu ofrohen edhe aktivitete të ndryshme të cilat ndihmojnë në rritjen e njohurive dhe qëllimeve të tyre. Fatmirësisht, tani ka disa organizata të cilat punojnë me fëmijë, e njëra ndër to është edhe “Innovation Academy”, në Vushtrri, e cila që nga viti 2019 po nxjerr talent të rinj. Për të…

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Me 13 korrik, të vitit 1991, këngëtari Bryan Adams, radhitej në pozitën e parë të këngëve më të mira në Angli, me këngën ‘Everything I Do I Do It For You’, që ishte edhe kolonë zanore e filmit ‘Robin Hood: Prince of Thieves’. Me këtë këngë, Adams, fitoi çmimin ‘Grammy’, për ‘këngën më të…