Të rejat javore në teknologji

Edhe java që e kemi lënë pas, ka qenë e ‘stërngarkuar’ me lajme teknologjike. E fillojmë me Apple, e cila pritet që të realizojë atë që kompanitë tjera të telefonave të mençur pritet ta realizojnë tek në vitin 2022.  Brenda pak javësh, Apple do të prezantojë gjeneratën e re të telefonave inteligjentë, iPhone 13, për…

Sot shënohet ‘Dita Ndërkombëtare e Bamirësisë’

Fillimi i muajit shtator shënon edhe një ditë humane, atë të solidaritetit dhe ndihmës për njëri-tjetrin. Në vitin 2012 për nder të punës bamirëse dhe kontributit madhështor të Shën Nënë Terezës ‘Kombet e Bashkuara’, zyrtarisht vendosën që datën e sotme, 5 shtatorin, të shpallin si ‘Ditë Botërore të Bamirësisë’. Në këtë ditë, reflektojmë mbi krijimin…

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Në këtë datë, të vitit 1946, kishte lindur këngëtari, producenti dhe protagonisti i bendit të famshëm ‘Queen’ Freddie Mercury, në ishullin Zanzibar në  Afrikë. Freddie Mercury konsiderohet si një nga artistët më të famshëm të të gjitha kohërave. Kënga i tij si pjesë e grupit ‘Queen’, “Bohemian Rhapsody”, është pjesë e librit të rekordeve …