KFOR-i sot ndihmoi edhe HANDIKOS-in në Drenas

Gjithë përfshirja e individëve me aftësi të kufizuara në komunitet, të jetuarit në mënyrë aktive e të pavarur, mund të realizohet e plotë vetëm atëherë kur atyre u sigurohen shërbimet e nevojshme mbështetëse. Sot (30 mars) Kontingjenti Austriak i cili vepron në kuadër të KFOR-it, dhuroi edhe 10 karroca për HANDIKOS-in në Drenas, të cilat…

KFOR-i dhuroi 18 karroca, për persona me aftësi të kufizuara

Bashkëpunimi Civilo-Ushtarak (CIMIC) i KFOR-it, përmes aktiviteteve dhe donacioneve të ndryshme po vazhdon të ndihmoj popullatën civile në Kosovë edhe në kohë pandemie, duke dëshmuar prezencën dhe ndihmën e vazhdueshme të tyre për të gjithë, pa dallime. Të hënën (29.03.21), CIMIC-u dhuroi donacionin e radhës, në shoqatën Handikos, në Shtime. Kjo shoqatë tani do të…

Fillon vaksinimi kundër COVID-19 edhe në Kosovë

Njëzet e katër mijë dozat e para të vaksinës kundër COVID-19,  kanë arritur në Kosovë përmes UNICEF-it. 16 studentë të rinj vullnetarë nga Universiteti i Prishtinës dega e mjekësisë, do të jenë në vijën e parë të frontit, për të mbështetur fillimin e vaksinimit. Me qëllim të mbarëvajtjes së procesit të vaksinimit kundër COVID-19, Ministria…

Policia e Kosovës vazhdon aktivitetet edukative për nxënësit edhe në kohë pandemie

Policia e Kosovës përmes Drejtorisë së Policisë në Bashkësi dhe Parandalim në kuadër të aktiviteteve të saj, vëmendje të posaçme po i kushton edhe aktiviteteve dhe projekteve që kanë për qëllim përmirësimin e sigurisë në shkolla, vetëdijesimin e nxënësve në parandalimin e dukurive të ndryshme negative dhe edukimin e tyre. Rreth aktiviteteve edukative që ka…

Çfarë është bipolariteti dhe si të trajtohet?!

Besoj që të gjithë e njohim piktorin e madh Vincent Van Gogh, por se a keni ditur se ai ishte diagnostikuar me çrregullim bipolar? Pikërisht për nder të datës së lindjes së piktorit të madh Van Gogh, 30 marsi, i është ndarë shënimit të “Ditës Botërore të Bipolaritetit”. Për të kuptuar se çfarë është çrregullimi…