A mundet inteligjenca artificiale të zëvendësojë njerëzimin?

“Zhvillimi i plotë i inteligjencës artificiale mund të parashikojë fundin e racës njerëzore…do të zhdukej vetë dhe do të ri-dizajnonte veten me një ritëm gjithnjë më të shpejtë. Njerëzit, të cilët janë të kufizuar nga evolucioni i ngadaltë biologjik nuk do të mund të garonin dhe do të shfaroseshin”-ka thënë shkencëtari Stephen Hawking, kur është…

Details

Për herë të parë në Prishtinë, mbahet Festivali “Mov(i)e Activism Film”

Nga 22 deri më 24 tetor, Prishtina do të jetë nikoqire e Festivalit Shëtitës “Mov(i)e Activism Film Festival”, organizuar nga Kino “ARMATA”, Qendra “Termokiss” dhe Fondacioni “Shtatëmbëdhjetë”. Radio KFOR-i ka kontaktuar menaxheren për Komunikim në Fondacionin “Shtatëmbëdhjetë”, Sihana Klisurica, e cila ka bërë të ditur se ky do të jetë edicioni i parë i këtij…

Details

“Anibari” inkurajon të rinjtë e të gjitha komuniteteve të marrin pjesë në punëtori të animacionit

“Anibar” ka organizuar një punëtori të animacionit për promovimin e trashëgimisë kulturore, ku për pesë ditë, dhjetë të rinj do të mësojnë më shumë për muzikën dhe vallëzimin tradicional, duke realizuar edhe një video të shkurtër të animuar, e cila do të shfaqet bashkë me disa filma të tjerë të disa punëtorive që parashihen të…

Details

Fillon ‘Festivali i Teatrove’ në Ferizaj

Sot (21 tetor), në teatrin “Adriana”, në qytetin e Ferizajt, fillon ‘Festivali i Teatrove’ i cili sivjet shënon edicionin e 49-të me radhë. Festivali do të hapet me fillim nga ora 20:00, me shfaqjen “Shumë zhurmë për asgjë” , me regji nga Zana Hoxha. Festivali në falë vazhdon tutje me shfaqje të shumta nga vendi…

Details

Mbahet Panairi Ndërkombëtar i Pijeve dhe Ushqimit “AGROKOS”

Nga 23 deri më 25 tetor, në Prishtinë do të mbahet Panairi Ndërkombëtar i Agrobiznesit dhe Pijeve “AGROKOS”. Në këtë panair parashihet të marrin pjesë mbi 130 pjesëmarrës nga Kosova, Serbia, Bosnja dhe Hercegovina, Maqedonia Veriore, Holanda, Gjermania, Sllovenia e vende të tjera. Bekim Xhafa nga kompania CEO ka thënë për Radio KFOR-in se konsumatori…

Details

Nënat e punësuara dhe sfidat e tyre në sektorin privat

Mundësitë e sektorit në mbështetjen e nënave të cilat punojnë ende mbeten sfiduese në Kosovë. Për të diskutuar rreth mundësive dhe lehtësimeve të nënave që duhet të ndajnë kohën e tyre në mes të fëmijëve dhe punës, ‘Instituti për Demokraci dhe Zhvillim’, ‘Oda Ekonomike Gjermano-Kosovare’ në mbështetje të zyrës së UNICEF-it në Kosovë kanë organizuar…

Details

Mjekësia alternative

Zhvillimi i teknologjisë ka ndihmuar zhvillimin e fushave të ndryshme në jetë, duke mos e lënë anash as fushën e mjekësisë, e sidomos mjekësinë moderne  e cila është e mbështetur në teknologji. Mjekësia e kohës sonë është zhvilluar shumë dhe rastet kur nuk tregohet e suksesshme janë shumë më të rralla, megjithatë ka persona që…

Details

Sfidoje vetën: Si do t’i shpenzoje një milion Euro?

Çka do të bëje po t’i kishe një milion Euro?  Kjo pyetje në parim e thjeshtë,  por tingëllon sfiduese për shumicën nga ne. Mirëqenia e jonë, e familjarëve tonë dhe njerëzve të rëndësishme janë ndër gjërat e para që na shkojnë ndërmend kur mendojmë për faktin e të pasurit një milion Euro. Radio KFOR-i ka…

Details

Aktivitet kulturor multietnik për paqen dhe socializimin përmes artit

Nën mbështetjen e ‘Ambasadës Amerikane’ në Kosovë, organizata jo-qeveritare ‘Pro Plus’, ka hapur aplikimin për projektin multietnik që përfshin të gjitha komunitetet në Kosovë, me temë paqen dhe socializimin e punës ekipore përmes artit. Të gjithë të rinjtë nga mosha 13 deri 18 vjeç, të cilët kanë pasion artin kanë të drejtë të aplikojnë për…

Details

Për herë të parë organizohet ‘’Gjuha italiane rruga për në Evropë’’

Sot (17 tetor), me fillim nga ora 18:00, në ambientin e Bibliotekës Kombëtare, Qendra e Certifikimit ‘PLIDA’ vjen me organiznimin e parë të titlluar ‘’Gjuha italiane rruga për në Evropë’’. Me rastin e inaugurimit të certifikimit ‘PLIDA’, do të ketë njoftime rreth bursave për studentë, rreth shërbimeve të ndryshme, do të diskutohet edhe për rëndësinë…

Details