Shënoni sot ‘Ditën Botërore e të Shkruarit Një Letër’, duke shkruar një letër

Në të kaluarën, letra ishte ndër mediumet e vetme përmes të cilës përçohej mesazhi. Ndërsa sot kjo mënyrë e komunikimit përmendet rrallë dhe ka mbetur nën hijen e zhvillimeve të vazhdueshme teknologjike. Në mënyrë simbolike, miliona njerëz në botë shkruajnë nga një letër pikërisht sot, kjo pasi 1 Shtatori shënon ‘Ditën Botërore e të Shkruarit…

Mbroni veten dhe të tjerët nga ‘CoViD-19’

Virusi SARS-CoV-2 vazhdon të jetë temë aktuale kudo në botë, për shkak të numrit të vazhdueshëm të të infektuarve dhe të vdekurve si pasojë e tij. Në Kosovë, ditëve të fundit ka pasur ulje të lehtë të rasteve pozitive me Covid-19 dhe po ashtu një ulje të ngarkesës spitalore. Drejtor i Departamentit të Informimit në…

Fakte interesante në Radio KFOR

Vendi më i vizituar në Evropë, është Disneyland, në Paris, ndërsa nëse nuk e keni ditur alfabeti më i gjatë në botë është ai kinez, i cili numëron 72 shkronja dhe 105 simbole, ndërsa alfabeti më i shkurtër në botë është ai kamboxhian, i cili ka vetëm 7 shkronja. Nëse jeni të etur për më…