Vetëm duke respektuar masat mbrojtëse, së bashku mund të mposhtim ‘CoViD-19’

Javëve të fundit, Kosova ka shënuar rënie të të prekurve me virusin ‘Covid-19’, sipas njoftimeve të institucioneve shëndetësore. Megjithatë, një gjë e tillë nuk nënkupton se kujdesi ndaj përhapjes së pandemisë duhet të jetë më i vogël. Infektologu Arben Vishaj, në një intervistë dhënë Radio KFOR-it, ka bërë thirrje tek të gjithë qytetarët, pa dallim,…

Librat më të shitur përgjatë vitit 2020

Leximi na pasuron jetën, na bën të ditur, prandaj të gjitha librat kanë vlerën e tyre. Megjithatë, në mesin e shumë librave janë disa tituj që janë më të kërkuar për t’u lexuar. Se cilët libra kanë qenë më të kërkuara tek ne, përgjatë këtij viti, Radio KFOR-i kontaktoi, koordinatoren e Librarisë “Dukagjini”, Iliriana Hasaj,…

Përçoni shembullin e tolerancës, duke trajtuar të gjithë njerëzit barabartë!

“Rezultati thelbësor i edukimit, është toleranca” – këto pak fjalë të autores dhe aktivistes së njohur amerikane, Helen Adams Keller, flasin shumë për rëndësinë e tolerancës në një shoqëri demokratike dhe multietnike, e cila trajton në mënyrë të barabartë të gjithë anëtarët e saj, pa asnjë dallim. Në shoqërinë kosovare është e nevojshme rritja dhe…

Përfundon me sukses edicioni i 10-të i ‘GreenFest’

Pas një jave me aktivitete të shumta, përmbyllet me sukses festivali i artit në Mitrovicë, ‘Green Festival’. Përgjatë shtatë ditëve të festivalit, u organizuan aktivitete të ndryshme kulturore të cilat ishin pjesë e edicionit të 10-të të festivalit, të cilat shënuan edhe vitin jubilar të tij. Këtë vit, u trajtua tema e pabarazisë me theks…

Të gjitha etnitë në Kosovë ftohen për pjesëmarrje në ‘Environmental Activism Camp 2020’

Organizata joqeveritare ‘Keep It Green’, ka hapur thirrjen për të rinjtë e të gjitha grupeve etnike që jetojnë në Kosovë, që të bëhen pjesë e programit  ‘Environmental Activism Camp 2020’. Drejtori i organizatës ‘Keep It Green’, Guxim Klinaku, në një prononcim për Radio KFOR-in, ka treguar qëllimin e këtij kampi: “Kampi është një program i…