Sot vihet në pah rëndësia e teknologjisë, si pjesë e pashmangshme e së ardhmes globale

21 prilli, i është ndarë shënimit të “Ditës Botërore të Kreativitetit dhe Inovacionit”, duke rikujtuar krijimtaritë, falë të të cilave ne sot gëzojmë kushte më të mira për jetesë. Një nga qendrat që për mision ka zhvillimin e kulturës së inovacionit në Kosovë dhe që kontribuon shumë në këtë drejtim, është Innovation Centre Kosovo (ICK),…

Përfitimet e zotërimit të gjuhës kineze

Më shumë se një miliard njerëz flasin kinezishten, apo gjuhën Mandarin, si gjuhën e tyre të parë. Duke vlerësuar linguistikën dhe diversitetin kulturor, Kombet e Bashkuara në datën e sotme, 20 prill të vitit 2010, vendosën që të shënojnë edhe “Ditën e Gjuhës Kineze”. Në lidhje me përparësitë e zotërimit të kësaj gjuhe, Radio KFOR-i…

Kosova e para në Kampionatin Evropian të xhudos

Kosova ka arritur një sukses të jashtëzakonshëm në Kampionatin Evropian të Xhudos, të mbajtur në Lisbonë të Portugalisë. Xhudistët nga Kosova kanë arritur të fitojnë dy medalje të arta, një të bronztë dhe dy vende të pesta. Për këtë sukses të madh, padyshim se ka shumë merita edhe trajneri i palodhshëm i xhudos, Driton Kuka,…

Një javë me shumë risi teknologjike

Edhe kjo javë që po e lëmë pas, ishte e mbushur me të reja në fushën e teknologjisë, është Kompania Huawei, e cila e ka marr seriozisht investimin në zhvillimin e platformës softuerike “HarmonyOS”, e cila u krijua për të lidhur së bashku pajisje të ndryshme, jo vetëm telefonat dhe TV, por edhe pajisje tjera,…

Rëndësia e trashëgimisë kulturore, monumenteve dhe vendbanimeve historike

Duke vlerësuar rëndësinë e trashëgimisë kulturore, Këshilli Ndërkombëtar për Monumente dhe Vendbanime (ICOMOS), qysh nga viti 1982, në datën e sotme, 18 prill, ka shënuar “Ditën Ndërkombëtare të Monumenteve dhe Vendbanimeve”, e cila më vonë në vitin 1983, u aprovua edhe nga Asambleja e Përgjithshme e UNESCO-s. Pikërisht për këtë ditë, Radio KFOR-i kontaktoi drejtorin…

Premierat e filmave gjatë javës së ardhshme

Falë premierave të vazhdueshme të filmave që po shfaqen çdo ditë edhe këtë situatë pandemie po na e bëjnë që ta kalojmë më lehtë. Janë këta filma që po plotësojnë preferencat e të gjithëve, qoftë për sa i përket zhanreve apo përmbajtjes së tyre, qoftë për aktorët pjesëmarrës në këta filma. Radio KFOR-i në vijim…