TruAktiv vazhdon me aktivitete për të rinj

Organizata ‘TruAktiv’ që nxit mendimin kritik në shoqëri, ka vazhduar aktivitetet mujore të shfaqjes së filmit dhe dhurimit të librave në qytetin e Pejës. Aktiviteti i radhës do të fillojë me datën 23 janar nga ora 19:00, në Kino ‘Jusuf Gërvalla’ në Pejë, ku do të shfaqet filmi ‘Leaving the Cult’. Filmi rrëfen një histori…

Mirishahe Syla e ftuara e radhës në “Feminist Talk”

Në kuadër të “Feminist Talk”, Fondacioni “Shtatëmbëdhjetë” në bashkëpunim me Kolektivin për Mendim dhe Veprim Feminist do të organizojnë bisedën e radhës me studiuesen e çështjeve gjinore, Mirishahe Syla. Në kuadër të kësaj bisede, e cila do të mbahet të enjten (23.01.2020), do të diskutohet për ekofeminizmin. Radio KFOR-i ka realizuar një intervistë me Znj.…

Prezantohet dokumentari “Udhëve të Argjendarëve Prizrenas”

Fondacioni Kosovar Trashëgimia Kulturore pa Kufij (CHwB Kosovo), nesër (22 janar), në DokuKino nga ora 19:00,  prezanton dokumentarin “Udhëve të argjendarëve prizrenas”, të realizuar nga Rina Geci. Dokumentari sjell gjashtë video-portrete të mjeshtërve filigranistë nga Prizreni, ku nëpërmjet rrëfimeve dhe shfaqjes së fotografive, dokumenteve dhe video-materialet nga arkivat personale, ndiqen rrugëtimet e argjendarëve protagonistë në…

Policia e Kosovës me apel për ngasësit e automjeteve

Megjithëse në vitin 2019, 16-të persona më pak kanë humbur jetën në aksidente trafiku se sa në vitin paraprak, numri i aksidenteve fatale mbetet ende shqetësues. Pikërisht për këtë Radio KFOR-i kontaktoi zëdhënësin e Policisë së Kosovës, Daut Hoxha i cili tregoi shkaqet kryesore që rrisin numrin e aksidenteve: “Pakujdesia, përqendrimi i pamjaftueshëm dhe tejkalimi…

Nesër fillon ‘Java e Matematikës dhe Robotikës’

Fëmijët do të kenë mundësi të ndërtojnë struktura komplekse përmes lojës puzzle, të zgjedhin gjëegjëza nga objketet e printuara 3D dhe të luajnë rolin e detektivit përmes dekodimit të mesazheve të fshehura. Të gjitha këto aktivitete të lartpërmendura, do të organizohen në Javën e Matematikës dhe Robotikës, një aktivitet ky i veçantë, i organizuar nga…

Sonte shfaqet filmi “Reconnect to something bigger”

“Reconnect to something bigger” është filmi i radhës që do të shfaqet në kuadër të programit “Project Space”, organizuar nga Fondacioni “Shtatëmbëdhjetë”. Shfaqja e këtij filmi do të bëhet sonte (20 Janar 2020), duke filluar nga ora 19:00. Radio KFOR-i ka kontaktuar menaxheren për komunikim në Fondacionin “Shtatëmbëdhjetë”, Slihana Klisurica, e cila tha: “E gjithë…