Sot udhëtojmë për në Helsinki

Do të mësojmë sot, më shumë për kryeqytetin e bukur të Finlandës, Helsinkin, i cili shumë herë përdoret si pikë reference, kur bëhet fjalë për shumë aspekte pozitive. Po që se udhëtoni për në Finlandë, gjatë fluturimit mund të ju bien në sy shumë pyje me liqene të shumta dhe qytete të vogla në mes.…

Shënohet sot ‘Dita Globale e Familjes’

Ditë e bukur është ajo që e kalojmë me familje. Asgjë në jetë, nuk mund ta zë dhe ta luajë rolin e vërtetë të familjes, meqenëse çdo njeri ka nevojë për një familje të shëndoshë dhe të strukturuar mirë. Pikërisht sot (01 janar), shënohet ‘Dita Globale e Familjes’, e cila ka për qëllim të tregojë rëndësinë…

Edita Doli, apelon për respektim të masave anti-covid

Gazetarja dhe prezantuesja e famshme, Edita Doli, është bërë pjesë e fushatës vetëdijesuese të organizuar nga Radio KFOR-i, për të qenë të kujdesshëm dhe për të respektuar masat anti-covid. Në një prononcim për Radio KFOR-in, znj. Doli ka porositur të gjithë që të jenë maksimalisht të kujdesshëm në këtë kohë pandemie: “Koronavirusi është vërtetë i…

Disa këshilla se si të fillohet një Vit i Ri

Nëse po kërkoni të filloni Vitin e Ri më ndryshe, Radio KFOR-i në vazhdim do t’ju ofroj disa këshilla, të bazuara tek shumë ekspertë, të cilat do të ndikojnë pozitivisht në jetën tuaj. Nëse qëllimi juaj është që të arrini sa më larg dhe të jeni sa më të suksesshëm se vitin e paraprak, atëherë…

Festo duke ruajtur veten dhe rrethin tuaj

Viti 2020 po përfundon rrugëtimin e tij, e bashkë me të shpresojmë edhe sfidat e mëdha që e karakterizuan atë. Gjatë këtij viti, pandemia ‘CoViD-19’ na detyroi që të shmangim përqafimet ndaj njëri tjetrit, të mbulojmë fytyrën, duke na privuar nga manifestimi i ndjenjave dhe emocioneve tona të vërteta, e po ashtu na bëri që…

Pandemia e CoViD-19 nxiti teknologjinë që të sjell inovacione të shumta gjatë 2020-ës

Teknologjia po transformon gjithçka, përtej çdo njohjeje, me mundësitë e shumta novatore. E megjithëse bota përgjatë vitit 2020, është përballur me pandeminë e shkaktuar nga CoViD-19, kjo nuk e ka ndaluar teknologjinë, përkundrazi teknologjia ka qenë më aktive se kurrë. 2020-ta në historinë e  teknologjisë ka lënë gjurmë në fushën e robotikës: Anije pa drejtues…

Hitet më të mëdha të vitit 2020

Përkundër faktit që viti 2020, ka qenë një vit jo i zakonshëm për shkak të pandemisë ‘CoViD-19’ edhe në botën e muzikës, kjo nuk do të thotë që nuk ka qenë një vit i frytshëm, me shumë projekte që thyen rekorde dhe bashkëpunime të cilat na kanë zënë në befasi. Ky vit që po e…