Sot shënohet ‘Dita Ndërkombëtare e Demokracisë’

15 shtatori në kalendarin e Kombeve të Bashkuara, i është rezervuar ‘Ditës Ndërkombëtare të Demokracisë’. Hulumtuesja në Institutin Demokratik të Kosovës (KDI), Agnesa Haxhiu, në një prononcim për Radio KFOR-in ka treguar se për shkak të pandemisë së shkaktuar nga ‘Covid-19’, Instituti Demokratik i Kosovës nuk do të ketë aktivitete këtë vit, mirëpo përmes një…

Mësimi online, sfidë edhe për prindërit

Që nga marsi i këtij viti, kur tek ne, u paraqiten rastet e para me virusin COVID-19, një nga masat e marra për parandalimin e këtij virusi, ishte edhe mbyllja e shkollave, për të vazhduar tutje me mësimin online. Mirëpo përveç nxënësve dhe mësimdhënësve, mësimi online ishte një sfidë e madhe edhe për prindërit, të…

Vetëm duke respektuar masat mbrojtëse, së bashku mund të mposhtim ‘CoViD-19’

Javëve të fundit, Kosova ka shënuar rënie të të prekurve me virusin ‘Covid-19’, sipas njoftimeve të institucioneve shëndetësore. Megjithatë, një gjë e tillë nuk nënkupton se kujdesi ndaj përhapjes së pandemisë duhet të jetë më i vogël. Infektologu Arben Vishaj, në një intervistë dhënë Radio KFOR-it, ka bërë thirrje tek të gjithë qytetarët, pa dallim,…

Librat më të shitur përgjatë vitit 2020

Leximi na pasuron jetën, na bën të ditur, prandaj të gjitha librat kanë vlerën e tyre. Megjithatë, në mesin e shumë librave janë disa tituj që janë më të kërkuar për t’u lexuar. Se cilët libra kanë qenë më të kërkuara tek ne, përgjatë këtij viti, Radio KFOR-i kontaktoi, koordinatoren e Librarisë “Dukagjini”, Iliriana Hasaj,…