Mbrëmje poetike në Gjakovë

Të shtunën, me 22 prill, duke filluar nga ora 19:00, në kuadër të edicionit të tretë të Festivalit të Letërsisë ZaNa, organizohet mbrëmje poetike në ambientet e Muzeut Etnografik të Gjakovës. Poezitë do të performohen nga pjesëtaret e grupit të shkrimit kreativ “Za” të përbëra nga: Esra Zhilivoda, Rita Daklani, Erina Aliqkaj, Gentiana Shyti, Diellëza…

Vlora Fejza: “Koha më e çmuar dhe më me vlerë e fëmijës, është afër familjes!”

Në kuadër të kampanjës #PSYCHOLOGISTS në Radio KFOR, në emisionin e mesditës ‘Macchiato Lounge’, tek moderatorja/gazetarja Trëndelina Duli, e ftuar ishte Psikologe dhe Terapistja Stimuluese në Institutin për shërbime psikologjike-sociale “Visar Sadiku” në Prishtine, znj. Vlora Fejza. Psikologe Fejza, gjatë bisedës foli për marrëdhëniet e shëndosha mes fëmijëve dhe prindërve, të cilat janë të rëndësishme…

Sot, të reflektojmë për të mbrojtur trashëgiminë tonë kulturore dhe monumentet

“Dita Ndërkombëtare e Monumenteve Kulturore dhe Parqeve Arkeologjike” që shënohet sot, me 18 prill, është shpallur nga UNESCO qysh në vitin 1983, me qëllim të promovimit, mbrojtjes dhe restaurimit të trashëgimisë kulturore botërore. Kjo ditë ka për qëllim ndërgjegjësimin e opinionit publik, mbi rëndësinë e trashëgimisë kulturore dhe parqeve arkeologjike dhe për të theksuar nevojën…

Edhe një javë e pasur me aktivitete kulturore

Kjo javë ka nisur mbarë, me ngjarje të shumta të cilat mund ti ndiqni dhe të bëheni pjesë e tyre. Nëse ju pëlqen leximi dhe diskutimi i tregimeve të letërsisë klasike e bashkëkohore dhe nëse dëshironi t’i përmirësoni aftësitë tuaja të leximit dhe të folurit në gjuhën angleze, të martën me 18 prill, nga ora…

Kujdesi për mjedisin është nevojë e patjetërsueshme

Kujdesi ndaj mjedisit është thelbësor për mbijetesën e planetit tonë dhe nëse nuk ndërmerren masa për të mbrojtur dhe përmirësuar ambientin, atëherë rrezikohet shëndeti i njerëzve, bimëve dhe kafshëve dhe planeti ynë mund të përballet me pasoja të rënda. Fatmirësisht, ka disa gjëra që secili individë mund ta bëjë për të ndihmuar në mbrojtjen e…

Filmat që publikohen gjatë javës së ardhshme

Një prej argëtimeve më të mëdha për artdashësit, është të shikuarit e filmave, qoftë nga ekrani i madh i kinemasë, qoftë nga ekranet e televizorëve në shtëpitë tuaja. E gjerë është gama e zhanreve filmike, të cilët mund t’i parapëlqeni, përfshirë zhanret: komedi, dramë, romancë, aventurë, filma hulumtues me detektivë, triller psikologjikë, filma horror ose…

Zëri, pasuri unike e njeriut

Çdo vit “Dita Botërore e Zërit”, shënohet me datën 16 prill, për të rritur ndërgjegjësimin për rëndësinë e zërit dhe shëndetit tonë vokal. Të kesh një zë është pasuri, një faktor përcaktues i identitetit tonë dhe një nga gjërat e para që të tjerët vënë re tek ne! Dita e sotme ka për qëllim të…

Përdorimi i tepërt i teknologjisë nga adoleshentët

‘Fëmijët në teknologji’ është njëra nga fushat që përbën interes të madh studimi nga ana e ekspertëve social, e shumë studime të cilat janë bërë, tregojnë se përdorimi i tepërt i teknologjisë nga fëmijët veçanërisht, numëron më shumë anë negative sesa pozitive. Përkitazi me këtë temë, Radio KFOR-i ka zhvilluar intervistë me Psikologen Klinike, znj.…