Stop dhunës ndaj grave!

Data e sotme, 25 nëntor, shënon “Ditën Botërore për Eliminimin e Dhunës ndaj Grave”. Më 25 nëntor, të vitit 1960, ishin motrat Mirabal, të cilat u vranë brutalisht për shkak të identitetit të tyre si gra dhe aktiviste. Krimi i tyre i vetëm, ishte lufta për të drejtat e tyre kundër diktatorit Domenikas, Rafael Trujillo…

Gra të suksesshme, shoqëri e suksesshme…

Shoqëria jonë do të ishte e mangët pa kontributin e pashoq të grave, të cilat përgjatë historisë kanë dhënë shumë në fusha të ndryshme, si në sport, art, kulturë, shkencë dhe në çdo fushë të jetës, duke qenë në të njëjtën kohë, nëna dhe gra të përkushtuara edhe për familjen. Përderisa në përditshmëri dëgjojmë emra…

Kurseni energjinë elektrike, kurseni xhepin tuaj dhe kontribuoni në një furnizim të qëndrueshëm

Furnizimi i qëndrueshëm i energjisë elektrike në Kosovë dhe kudo në botë, gjatë periudhës dimërore, është i vështirësuar. Prandaj, secili banor i botës mbart rolin dhe përgjegjësinë që të kontribuojë në kursimin e energjisë elektrike. Për të kursyer energjinë elektrike, ne të gjithë si shoqëri duhet që të fillojmë të vetëdijesohemi, se si po e…

Futbollistët më të pëlqyer nga fëmijët

Futbolli është një lojë jashtëzakonisht e popullarizuar që tërheq vëmendjen e shumë njerëzve në mbarë botën. Ky lloj sporti, ndihmon shumë njerëz që të çlirohen nga stresi, mëson punën në grup dhe disiplinën. Një skuadër futbolli në fushën e blertë, përbëhet nga 11 lojtarë. Sporti i futbollit, për herë të parë është luajtur më 19…

Mos harroni me jetue, o njerëz të mirë!

Data e sotme (22.11.22), do të mbetet gjithmonë një datë e kobshme për artistët, për familjen, shoqërinë, miqtë dhe dashamirët e njërit prej fotografëve/artistëve më të mirë që kishim, z. Naim D. Shala. Përveç veprave të shumta artistike, të shkrepura përmes aparatit të tij fotografik, ai na la shumë kujtime të bukura, përmes së cilave,…

Nëntori, muaj i vlerësimit të familjeve ushtarake

Nëntori, është ‘Muaji i Vlerësimit të Familjeve Ushtarake’, periudhë kur SHBA nderojnë dhe njohin sakrificat dhe sfidat unike, që anëtarët e këtyre familjeve bëjnë, në mbështetje të më të dashurve të tyre në uniformë. Ndërsa ushtarakët apo gratë e tyre janë duke shërbyer, dislokuar ose trajnuar në mënyrë aktive, familjet e tyre u ofrojnë një…

Kampanja #SportK4 , mirëpriti Nënkryetarin e Federatës së Karatesë së Kosovës, z. Gazmend Havolli

Muajin nëntor, Radio KFOR-i ia ka dedikuar sportit me qëllim që të promovojë profesionin, hobin dhe angazhimin më të shëndetshëm për njeriun si dhe të rrisim vetëdijen që sa më shumë të merremi me sport. Sot (21.11.22), në kuadër të kampanjës #SportK4, në emisionin ‘Macchiato Lounge’, me nikoqir Ardian Gashin, ekipi i Radio KFOR-it kishte…