Sot shënohet “Dita Botërore e Terapisë Muzikore”

Data e sotme, 1 mars, shënon ‘Ditën Botërore të Terapisë Muzikore’. Muziko-terapistët janë profesionistë të cilët kujdesen për pacientët e tyre me nevoja fizike dhe emocionale, që me anë të muzikës t’i ndihmojnë ata. Terapistët e muzikës, punojnë në një larmi mjedisesh duke përfshirë shkollat, spitalet, shtëpitë e kujdesit, qendrat ditore, mjediset e komunitetit, vendet…

Të rejat nga teknologjia

Një rekord Ginis, një projekt serioz për të kaluar pushimet në një hapësirë, një paralajmërim serioz për përdorimin e rrjetit 5G, e shumëçka tjetër e karakterizoi javën teknologjike që sapo e kemi lënë pas. Një rekord Ginis, është regjistruar në qiellin e Kinës, ku 600 dronë janë përdorur për “interpretimin” e kryeveprës së Van Gogh-ut,…

Bota shënon sot ‘Ditën Botërore të OJQ-ve’

Janë të shumta Organizatat Joqeveritare (OJQ) që operojnë gjithandej globit, të cilat krijohen dhe funksionojnë për të tërhequr vëmendjen e Institucioneve relevante për trajtim të problemeve të përditshme të qytetarëve. Për të treguar rëndësinë e kësaj dite, Radio KFOR-i kontaktoi drejtoreshën ekzekutive të OJQ-së ‘Lady’, znj. Sanija Murati: “Sektori i OJQ-ve është mjet i diagnostikimit…