“Dita Ndërkombëtare e Përqafimit” sivjet kremtohet me shpresën që sa më parë të mund të japim përqafime

Një nga mënyrat më të thjeshta por shumë domethënëse,  shpirtërore e emocionale për të treguar dashuri për të tjerët, është përqafimi. Një përfaqim çliron hormonet e dashurisë, redukton nivelin e stresit, zvogëlon dhimbjet parandalon depresionin dhe ka shumë e shumë përfitime të tjera. Një përqafim, mund të ndryshojë jetën, andaj 21 janari, i është ndarë…

Fakte interesante në Radio KFOR

Ekzistojnë fakte të ndryshme interesante, argëtuese dhe magjepsëse, disa nga të cilat i ndajmë me ju përmes këtij lajmi: – A e keni ditur që fëmijët në Japoni janë më të pavarur. Ata udhëtojnë vetëm për të shkuar në shkollë si dhe vetë pastrojnë klasat e tyre. Ushqimin e marrin me vete, sepse ata duhet…

Aplikacioni TikTok dhe ndikimi i tij tek adoleshentët

Pandemia prodhoi atë që u konsiderua si ‘aplikacioni i mijëvjeçarit’. Është fjala për aplikacionin TikTok që u bë ‘ngushëllimi’ i miliona të rinjve dhe jo vetëm, gjatë masave të rrepta të izolimit që kishin për qëllim parandalimin e përhapjes së CoViD-19. Duke parë që tashmë kanë kaluar disa muaj që TikTok është kthyer në kryefjalë,…

Rreziku i fëmijëve nga rrjetet sociale

Interneti e ka bërë ‘botën më të vogël’, ka afruar njerëzit dhe numëron mundësi të pafundme në të gjitha sferat e jetës. Rrjetet sociale, si një nga produktet më efikase të internetit, shpesh janë në fokus të studimeve për efektet që prodhojnë.  Me krejt të mirat, shumica e studiuesve social, megjithatë paralajmërojnë se rrjetet sociale…