Prishtina dekorohet për festat e fundvitit

Festat e fundvitit janë ngjarjet më të rëndësishme të vitit, duke bërë bashkë familjet dhe duke festuar për përmbylljen e vitit, me dëshirat dhe shpresat për një vit edhe më të mirë. Këtë vit për shkak të pandemisë, festojmë në rrethana tjera në përballje me COVID-19, duke respektuar masat anti-covid. Por për të sjellë shpirtin…

Sot shënohet ‘Dita Ndërkombëtare e Aviacionit Civil’

Një nga mënyrat më të shpejta dhe më të sigurta për të udhëtuar në destinacione të ndryshme është fluturimi me avion. Andaj, me qëllim të ndërgjegjësimit të rëndësisë së aviacionit civil ndërkombëtar dhe zhvillimit të standardeve ndërkombëtare për sigurinë e tij, Kombet e Bashkuara çdo vit, më 7 dhjetor, shënojnë ‘Ditën Ndërkombëtare të Aviacionit Civil’.…

Zbulimet e fundit teknologjike

Nga pajisjet e sofistikuara teknologjike që po revolucionarizojnë shkencën e mjekësisë, deri tek telefonat e mençur që na ndihmojnë të kryejmë detyrat tona të përditshme, teknologjia po evoluon çdo ditë duke sjellë zbulime të reja. Në këtë artikull kemi sjellë disa nga të rejat e kësaj jave në botën e teknologjisë: “Crimson” sjellë gjeneratën e…

Premierat e filmave për javën e ardhshme

Është një listë e gjatë filmash që do të publikohen javën e ardhshme, filma këta me tematika të ndryshme, të zhanreve komedi, aksion, fantastikë-shkencorë, dramë, etj. Më poshtë lajmit mund të gjeni listën e plotë të filmave që pritet të shfaqen premierë në kinematë në SHBA, gjatë javës së ardhme: Filmi ‘Smiley Face KillersData e…

Sot bota shënon ‘Ditën e Vullnetarizmit’

Si shumë data të shënuara dhe të mandatuara nga rezoluta të Kombeve të Bashkuara edhe data e sotme 5 dhjetor, shënohet zyrtarisht në gjithë botën për të nderuar dhe falënderuar vullnetarët për kontributin e tyre të çmuar dhe solidarizimit me rastet që kanë nevojë për ndihmë. Vullnetarizmi përbën një nga aktet më njerëzore dhe bujare…

Fushatë vetëdijesuese kundër martesave të hershme, në kuadër të ’16 Ditëve të Aktivizmit’

Në kuadër të fushatës globale “16 Ditë Aktivizëm”, po realizohet edhe fushata sensibilizuese “Derë më Derë”, me mesazhin “Ndal Martesat e Fëmijëve”, e cila po implementohet nga Rrjeti i Organizatave të Grave Rome, Ashkali dhe Egjiptiane të Kosovës (RROGRAEK),  ku u angazhuan më shumë se 200 anëtare të këtyre komuniteteve në diskutime rreth martesave të…