Bashkëpunimi midis shkencëtarëve dhe mjekëve, thelbësor për të përmirësuar shëndetin e njerëzve në të gjithë botën

“Dita Ndërkombëtare e Ndërlidhjes së Shkencave Mjekësore” çdo vit shënohet më 27 mars, për të vënë në pah vlerësimin dhe promovimin e rëndësisë së bashkëpunimit dhe ndërveprimit midis disiplinave të ndryshme shkencore në mjekësi. Kjo ditë, është një mundësi për të vlerësuar kontributet e shumta të ndërmarra nga ekipet e shkencëtarëve, mjekëve dhe specialistëve në…

Përmbyllet marsi me filma të mrekullueshëm

Të shumtë janë filmat që do ta karakterizojnë javën që vjen, e që njëkohësisht do ta përmbyllin muajin mars. Në vijim sjellim listën e titujve dhe datave konkrete të publikimit të tyre: Filmi ‘Adalynn’ – Data e publikimit: 28 mars Filmi ‘Batman: The Doom That Came to Gotham’ – Data e publikimit: 28 mars Filmi…

Ora e Tokës

‘Ora e Tokës’, është një lëvizje në të gjithë botën e organizuar nga Fondi Botëror për Natyrën. Ngjarja në fjalë zhvillohet çdo vit dhe inkurajon individët, komunitetet dhe bizneset që ti fikin dritat elektrike jo thelbësore, për një orë sot (25.03.23) apo të shtunën e fundit të muajit mars, nga ora 20:30 deri në 21:30, si…

Të rejat javore në teknologji

Përmbledhjen e lajmeve javore në teknologji e fillojmë me kompaninë Meta, e cila ka treguar se nuk ka arritur marrëveshje me kompaninë italiane Siae, e cila mbron të drejtat e autorit të kantautorëve dhe muzikantëve. Në një njoftim nga Meta, thuhet: “për fat të keq, marrëveshja përkatëse nuk mund të rinovohet” dhe se “do të…

Këngët premier në Radio K4

Radio KFOR-i ju sjellë edhe këtë javë këngët më të reja, të publikuara zyrtarisht në treg sot (24.03.23). Këngët premierë, mund ti dëgjoni në Radio KFOR, ndërsa më poshtë lajmit mund të njiheni me to: Ciara – Da Girls K4 FLO Ft. Missy Elliott – Fly Girl Rosalia & Rauw Alejandro – Beso Nonso Amadi…

Rëndësia e meteorologjisë në jetën tonë të përditshme

Çdo vit ‘Dita Botërore e Meteorologjisë’, shënohet më 23 mars. Për herë të parë u shpall në vitin 1950, nga Organizata Meteorologjike Botërore, për të rritur ndërgjegjësimin publik për shkencën e meteorologjisë dhe kuptimin e kushteve atmosferike. Sot, me zhvillimet në teknologji dhe shkencë, meteorologjia na jep një mjet të fuqishëm për të parashikuar dhe…