Festojmë me muzikë ‘Ditën Botërore të Pianos‘

Muzika është çelësi i krijimtarisë, përmes notave të së cilës, ne notojmë atje ku imagjinata jonë na dërgon, është një lum emocionesh, përmes të cilave ne largojmë vëmendjen tonë nga ulje-ngritjet e jetës. Në ‘Ditën Ndërkombëtare të Pianos’, që shënohet sot (29 mars), pianistja e njohur, znj. Valbona Pula Petrovci, ndau me Radio KFOR-in rëndësinë…

Teatri, ky art plot jetë e ngjyra

“Nëse teatri ka vdekur, rroftë teatri”, kështu shkroi më 27 mars të vitit 1961, dramaturgu dhe poeti francez, Jean Cocteau dhe kjo ishte porosia e parë, në atë që do të njihej edhe si ’Dita Botërore e Teatrit’, e cila shënohet pikërisht sot (27 mars). Ajo që gjithë jetën vazhdon të ia kushtoj teatrit, duke…