Premierat e filmave për javën e ardhshme

Është një listë e gjatë filmash që do të publikohen javën e ardhshme, filma këta me tematika të ndryshme, të zhanreve komedi, aksion, fantastikë-shkencorë, dramë, etj. Më poshtë lajmit mund të gjeni listën e plotë të filmave që pritet të shfaqen premierë në kinematë në SHBA, gjatë javës së ardhme: Filmi ‘Smiley Face KillersData e…

Sot bota shënon ‘Ditën e Vullnetarizmit’

Si shumë data të shënuara dhe të mandatuara nga rezoluta të Kombeve të Bashkuara edhe data e sotme 5 dhjetor, shënohet zyrtarisht në gjithë botën për të nderuar dhe falënderuar vullnetarët për kontributin e tyre të çmuar dhe solidarizimit me rastet që kanë nevojë për ndihmë. Vullnetarizmi përbën një nga aktet më njerëzore dhe bujare…

Fushatë vetëdijesuese kundër martesave të hershme, në kuadër të ’16 Ditëve të Aktivizmit’

Në kuadër të fushatës globale “16 Ditë Aktivizëm”, po realizohet edhe fushata sensibilizuese “Derë më Derë”, me mesazhin “Ndal Martesat e Fëmijëve”, e cila po implementohet nga Rrjeti i Organizatave të Grave Rome, Ashkali dhe Egjiptiane të Kosovës (RROGRAEK),  ku u angazhuan më shumë se 200 anëtare të këtyre komuniteteve në diskutime rreth martesave të…

Njihemi me kryeqytetin e Qipros, Nikosia

Një vend mes dy shteteve dhe kulturave të ndryshme, Nikosia, një kryeqyteti i bukur i Qipros, që duhet patjetër të jetë pjesë e listës së vendeve që duhet ti vizitoni. Një qytet me një popullsi rreth 300 mijë banorë, që jetojnë në një klimë subtropikale, me verë të thatë e të nxehtë dhe një temperaturë…

Këshilla për të kursyer para gjatë festave

Sezoni i festave në këtë situatë pandemike, mund të jetë edhe shterues i buxhetit! Duke filluar me Halloween dhe duke përfunduar me një festë të madhe të Vitit të Ri, shpenzimet mund të jenë të mëdha dhe shqetësuese. Shpesh mund ta shohim veten duke kaluar në det nga borxhi i kartës së kreditit, i cili…

Shënohet sot ‘Dita Ndërkombëtare e Bankave’

Që nga viti i kaluar, Asambleja e Përgjithshme e Kombeve të Bashkuara, datën 4 dhjetor ia ka ndarë shënimit të Ditës Ndërkombëtare të Bankave. Kjo ditë është shënuar këtë vit edhe në Kosovë, nga Shoqata e Bankave të Kosovës, të cilët kanë organizuar Konventën Vjetore të Shoqatës së Bankave të Kosovës, e cila këtë vit…