Rëndohet situata me ‘COVID-19’ në vend

Në shumë vende të botës por edhe në Kosovë, vala e dytë e infektimeve me COVID-19, tashmë ka filluar rëndimi i gjendjes së përgjithshme e të infektuarve. Në këtë periudhë kohore, në vend është paraqitur edhe gripi sezonal duke shtuar edhe më shumë numrin e personave të cilët kërkojnë ndihmë mjekësorë. Vetëm në 24 orët…

Komuna e Prishtinës edhe përgjatë muajit nëntor, ofron shërbime falas për mamografi

Komuna e Prishtinës edhe përgjatë muajit nëntor, do të ofrojë shërbime falas për mamografi, nismë kjo që nga muaji tetor me rastin e shënimit të “Muajit të Ndërgjegjësimit për Kancerin e Gjirit”. Kështu ka treguar për Radio KFOR-in, Drejtori i Shëndetësisë në Komunën e Prishtinës, Bujar Gashi: “Që nga muaji tetor, Komuna e Prishtinës, përkatësisht…

Këtë muaj mbahet ‘Festivali i Filmit të Shkurtër Drim’

Në Maqedoninë e Veriut do të organizohet ‘Festivali i Filmit të Shkurtër Drim’, i cili pritet të mbledh film bërës nga e gjithë bota, për të krijuar një urë lidhëse për artistët dhe të forcoj marrëdhëniet multietnike në rajon. ForumZFD, një organizatë gjermane që synon të promovojë dialog multietnik, të kapërcejë ndarjet etnike në shoqëri…

Publikohet Observatori i Agjendës Digjitale për Kosovë

Lidhja në internet midis njerëzve, tani është pjesë e jetës tonë të përditshme, që do të thotë se shërbimet e Internetit nuk janë më vetëm për argëtim, mirëpo janë pjesë themelore e shoqërisë. Së fundmi Organizata Jo-Qeveritare ‘Open Data Kosovo’, ka publikuar Observatorin e Agjendës Digjitale për Kosovë, në kuadër të projektit Rritja e Iniciativës…