Publikohen sot sfidat dhe arritjet në sistemin e arsimit të komuniteteve RAE

Organizata “Voice of Roma, Ashkali and Egyptians in Kosovo” së bashku me “Terre des Hommes”, sot (5 shkurt) nga ora 10, në “Hotel Sirius”, kanë organizuar konferencë me temën ‘’Sfidat dhe arritjet në sistemin e arsimit të komuniteteve Romë, Ashkali dhe Egjiptian (RAE)’’. Pikërisht për këtë ngjarje, Radio KFOR-i ka kontaktuar menaxherin e edukimit pranë…

Ambasada e Zvicrës në Kosovë, hap aplikime për grante të vogla

Zyra Zvicerane për Bashkëpunim në Kosovë, ka hapur aplikimin për grante të vogla që synojnë të mbështesin shoqërinë civile në Kosovë, duke përfshirë në veçanti (por jo vetëm) gratë dhe anëtarët e komuniteteve jo-shumicë. Shtrirja e projekteve është e gjerë dhe përfshinë ndër të tjera demokracinë, qeverisjen e mirë, sundimin e ligjit, mjedisin, përfshirjen sociale,…

Sot shënohet ‘Dita Botërore e Kancerit’

‘Dita Botërore e Kancerit’, është një ditë ndërkombëtare e cila shënohet çdo 4 shkurt, për të rritur ndërgjegjësimin për kancerin dhe për të inkurajuar parandalimin, zbulimin dhe trajtimin e tij. Miliona njerëz diagnostikohen me kancer çdo vit në të gjithë botën, duke e bërë këtë sëmundje, shkaktarin e dytë kryesor të vdekjeve, pas sëmundjes së…

Hapet sot ekspozita virtuale “Vit i ri, artistë të rinj, shpresa të reja”

Shtëpia e Evropës në bashkëpunim me Fakultetin e Arteve të Universitetit të Prishtinës do të hapin sot (03.02.21), nga ora 15:00, ekspozitën virtuale përmes së cilës do të prezantohen punime në fushën e artit konceptual, pikturës dhe skulpturës. Në këtë ekspozitë do të prezantohen punimet me tematika të ndryshme, të artistëve: Arrita Kalaveshi (Skulptore), Arton…

Rëndësia e kujdesit oral tek fëmijët

Kujdesi oral tek fëmijët është shumë i rëndësishëm dhe duhet të fillojë qysh në hapat e parë të jetës. Prindërit janë ata të cilët luajnë një rol të rëndësishëm në mbrojtjen e dhëmbëve të fëmijëve të tyre, andaj është e rëndësishme të ndjekin në tërësi rekomandimet e stomatologëve. Në lidhje me këtë temë, Radio KFOR-i…

Ushqimet që ndihmojnë në parandalimin dhe luftimin e kancerit

Ushqyerja e shëndetshme është bazike, për një jetë të shëndetshme, meqë sëmundje të ndryshme paraqiten pikërisht nga mungesa e disiplinës ushqimore. Për të mësuar më shumë rreth ushqimeve që ndikojnë në luftimin dhe parandalimin e kancerit dhe sëmundjeve të tjera në përgjithësi, Radio KFOR-i zhvilloi një intervistë me nutricionisten, Diola Dosti Baftiu: “Kanceri vjen nga…