Të rejat teknologjike të javës që po e lëmë pas

Kohët e fundit kemi parë zbulimet e reja teknologjike të fokusohen gjithnjë e më shumë në dy drejtime: mbrojtjen e ambientin dhe shëndetin e njeriut. Të tilla janë edhe inovacionet që janë prezantuar këtë javë nga gjigandët e teknologjisë: – Gjigandi teknologjik “Xiaomi”, ka zbuluar konceptin e ri, të një telefoni të së ardhmes, që…

‘Shën Valentini’, dita e të dashuruarve

“Vendi më i mirë për tu mbështetur, janë krahët e njëri tjetrit”, është kjo njëra ndër thëniet e shumta që personifikon dashurinë dhe ne e zgjodhëm pikërisht këtë thënie,  në ditën që simbolizon dashurinë, në ditën e “Shën Valentinit”, e cila festohet kudo në botë sot, më 14 shkurt. Për të manifestuar dashurinë që kemi…

Sot bota shënon ‘Ditën Botërore të Radios’

Në nivelin global, radio ende mbetet mediumi më i dëgjuar. Nga një rezolutë e veçantë e Kombeve të Bashkuara në vitin 2011, sot (13.02.21), zyrtarisht shënohet ‘Dita Botërore e Radios’. Aftësia unike për të arritur audiencën më të gjerë, do të thotë që radio përbën shembullin më të mirë të diversitetit të një shoqërie, të…

Mick Jagger, artisti i ditës në Radio KFOR

Sir. Michael Philip Jagger i njohur në skenë me emrin Mick Jagger, ka lindur më 26 korrik, të vitit 1943, njihet botërisht si këngëtar, kompozitor, aktor dhe producent filmi anglez, i cili ka fituar famë botërore si këngëtar si dhe lider dhe themelues i bendit, The Rolling Stones. Mick Jagger, është njëri nga muzikantët më…

Së shpejti mbahet konferenca ‘Greening Western Balkan’

‘Këshilli Rinor i Ballkanit’ po e organizon konferencën ‘Greening Western Balkan’, në të cilën do të diskutohet për fushën e mjedisit dhe energjisë së rinovueshme, në kuadër të projektit ‘Today’s’. Kjo konferencë, do të mbledh të gjitha vendet e Ballkanit Perëndimor, për të diskutuar për mjedisin. Tema e konferencës është ‘Ta bësh Ballkanin Perëndimor Jeshil’,…

Kontributi i grave shpikëse në shoqëri

Në të gjithë botën dhe përgjatë historisë, gratë inovative kanë zhvilluar, testuar dhe përsosur krijimet e tyre. Gratë shpikëse qëndrojnë pas shumë prej produkteve dhe teknologjive që ne i përdorim çdo ditë, zgjuarsia e të cilave ndihmoi për të formësuar botën siç e njohim gjatë dy shekujve të fundit. Nga gomonet e shpëtimi e deri…