Sot shënohet “Dita Botërore e Ujit”

Çdo vit më 22 mars, shënohet “Dita Botërore e Ujit” e cila ka për qëllim ndërgjegjësimin e ruajtjes së ujit të pijshëm. Ndërsa popullsia globale po rritet, po kështu në rritje e sipër është edhe kërkesa për ujë të pijshëm, e kjo kërkesë e shtuar po i varfëron burimet natyrore dhe po dëmton mjedisin jetësor…

Shënohet rasti i parë me koronavirus në Prizren, flet kryetari Z. Haskuka

Ky është mesazhi i kryetarit të Komunës së Prizrenit, Mytaher Haskuka, për të gjithë qytetarët e kësaj komune, pas konfirmimit të rasteve të para pozitive me koronavirus: “Siç e dini, Pandemia e koronavirusit është problem në gjithë globin, mirëpo edhe në Kosovë. Prandaj, është e rëndësishme që të respektojmë të gjitha masat e institucioneve shëndetësore,…

Sot po shënohet ‘Dita Botërore e Poezisë’

Që nga viti 1999, 21 Marsi është shpallur nga UNESCO si ‘Dita Botërore e Poezisë’. Kjo ditë është konceptuar si një ftesë për të reflektuar mbi fuqinë e gjuhës dhe zhvillimin e plotë të kapaciteteve kreative të secilit prej nesh. Kjo ditë ka rëndësi të veçantë për të gjithë poetët, thotë për Radio KFOR-in, poetja,…