Vallëzimi, art i trupit dhe mendjes

Për të nderuar komunitetin e valltarëve dhe të artit të vallëzimit në përgjithësi, në ditëlindjen e themeluesit të disiplinës së baletit, Jean Noverre, data e sotme, 29 prilli, i është ndarë ‘Ditës Botërore të Vallëzimit’. Për nder të kësaj dite, Radio KFOR-i zhvilloi një intervistë me instruktorin e vallëzimit në studion ‘Love and Dance’ në…

Malaria, sëmundje që prek miliona persona çdo vit

Malaria është një sëmundje e parandalueshme dhe e trajtueshme, por që vazhdon të ketë një ndikim shkatërrues në shëndetin dhe jetën e njerëzve në mbarë botën. Sipas statistikave të publikuara nga Organizatës Botërore e Shëndetësisë (OBSH), në vitin 2020, u raportuan 241 milionë raste të reja të malaries dhe mbi 600 mijë vdekje, në 85…

Të rejat javore në teknologji

Këtë javë që po e lëmë pas, gjigandi Google ka prezantuar rregulla të reja, kur bëhet fjalë për regjistrimin e thirrjeve zanore. Duke filluar me Android 10, Google ka hequr aftësinë për të regjistruar thirrjet dhe do të zbatojë rregulla të reja për Google Play Store në internet, për të parandaluar që aplikacionet e palëve…

‘Dita e Gjuhës Angleze’, mësoni fakte interesante për gjuhën që flitet nga më shumë se 1.5 miliardë njerëz

Në datën e sotme, 23 prill, besohet që kishte ardhur në jetë, mirëpo datë kjo që edhe kishte ndërruar jetë dramaturgu, poeti dhe njëherit aktori anglez, William Shakespeare, ai që me të drejtë konsiderohet gjerësisht si shkrimtari dhe dramaturgu më i njohur në botë. Për të nderuar veprat e shkrimtarit në fjalë dhe njërën ndër…

Libri, pasuri e mendjes…

Librat konsiderohen urë lidhëse midis së shkuarës dhe së tashmes si dhe ndërmjet brezave dhe kulturave të ndryshme. Dita e sotme, 23 Prill, shënon ‘Ditën Botërore të Librit dhe të Drejtave të Autorit’ dhe synon të promovojë kënaqësinë që na e sjell leximi i librave, mirëpo në këtë ditë gjithashtu autorët festojnë edhe për arritjet…

Dita e gjuhës spanjolle

Data e sotme 23 Prill, shënon ‘Ditën e Gjuhës Spanjolle’, e krijuar nga OKB-ja në vitin 2010, për të kremtuar shumë gjuhësinë, diversitetin kulturor si dhe për të promovuar përdorimin e barabartë të të gjashtë gjuhëve të saj zyrtare të punës, të kësaj organizate. Kjo ditë festohet edhe për gjuhën që ndryshe njihet si gjuha…

Këngët më të reja në Radio K4

24 orë transmetim në ditë, me muzikën më të mirë në vend, ky është Radio KFOR-i që po vazhdon të sjell tek ju këngët më të reja nga artistë me famë, nga tregu muzikor vendor dhe ai ndërkombëtar. Lista e këngëve të reja është mjaftë e gjatë, mirëpo ne kemi zgjedhur disa nga këngët të…