Shënohet sot “Dita Botërore e Drejtësisë Sociale”

Asambleja e Përgjithshme e Kombeve të Bashkuara, më 26 nëntor të vitit 2007, vendosi që data e sotme, 20 shkurti të shënohet si “Dita Botërore e Drejtësisë Sociale”. Kjo ditë shënohet për të mbështetur përpjekjet e një zhvillimi të qëndrueshëm, çrrënjosjen e varfërisë, promovimin e punësimit të plotë, punës së denjë, mbrojtjes sociale universale, barazisë…

Frutat, shëruesit natyral që duhet të jenë pjesë e përditshmërisë suaj

Frutat janë ushqimet magjike natyrale që duhet të përfshihen në dietën e secilit njeri, për të pasur një jetë të shëndetshme dhe për të mënjanuar problemet shëndetësore. Përfitimet shëndetësore që sjellin frutat janë të shumëfishta. Përveç vetive të shumta që përmbajnë, frutat janë edhe ëmbëlsues natyral që mund të zëvendësojnë marrjen e sheqerit natyral nga…

Vende të lira pune në Kontingjentin e Ushtrisë së Mbretërisë së Bashkuar në Kosovë, në kuadër të KFOR-it

Kontingjenti i Ushtrisë së Mbretërisë së Bashkuar në Kosovë, ka hapur tre vende të lira pune për poziten ‘Interpretues/përkthyes të lartë’. Shkollimi dhe përvoja e nevojshme për këto tri pozita: – Arsim në nivelin e Kolegjit, Junior për 2 vjet, pas arsimit të mesëm, përfshirë këtu edhe ndjekja e trajnimeve në interpretim dhe përkthim të…

Bullizimi kibernetik, fëmijët dhe mbrojtja e tyre

Bashkë me zhvillimin e teknologjik, kjo fushë ka prodhuar edhe efekte negative. Është ‘bullizmi kibernetik’, që çdo ditë e më shumë  po ‘alarmon’ ekspertët kibernetikë që trajtojnë dhe studiojnë tema, se si ta zhdukim këtë dukuri që padyshim është në rritje dhe që rrezikon më së shumti fëmijët. Eksperti i sigurisë kibernetike, Mentor Hoxhaj, në…

Pavarësisht masave të lehtësuara, rekomandohet kujdes i vazhdueshëm ndaj ‘CoViD-19’

Organizata Botërore e Shëndetësisë si dhe të gjitha institucionet e shëndetësisë në të gjithë botën po kërkojnë edhe më tutje që të kemi kujdes të shtuar ndaj ‘CoViD-19’. Në këtë ftesë nuk bën përjashtim as Kosova, ku sipas Institutit Kombëtar të Shëndetësisë Publike, vetëm gjatë 24 orëve të fundit 5 pacientë kanë humbur jetën, kurse…