Muzika jazz, zhanër që bashkon njerëzit në gjithë botën

Sot (30.04), në gjithë botën shënohet ‘Dita Ndërkombëtare e muzikës Jazz’, për të vlerësuar rolin e kësaj muzike, e cila bashkon adhuruesit e këtij zhanri. Edhe në Kosovë, viteve të fundit janë organizuar disa ngjarje dhe festivale që promovojnë muzikën jazz. Festivali ‘Prishtina Jazz Week’, tash e disa vite bën bashkë adhuruesit e këtij zhanri…

Sot kujtohen viktimat e luftës kimike

Data e sotme (29 prill), njihet dhe kudo në botë shënohet si ‘Dita e Përkujtimit për të gjithë Viktimat e Luftës Kimike’, e cila mëton të sigurojë angazhimin e Organizatës për Ndalimin e Armëve Kimike. Në shënim të kësaj dite, organizatat përkatëse organizojnë shumë aktivitete për të eliminuar kërcënimin e armëve kimike dhe për të…

Siguria dhe shëndeti i punëtorëve gjatë orarit të punës

“Parashikoni, përgatitni dhe përgjigjuni krizave – Investoni Tani në Sisteme Elastike të Sigurisë në Punë dhe Shëndet”, kjo është motoja e sivjetme e “Ditës Botërore për Sigurinë dhe Shëndetin në Punë”, e cila shënohet sot (28 prill) dhe ka për qëllim ngritjen e vetëdijes për çështjet e sigurisë dhe shëndetin në vendin e punës. Kjo…

Berat Bajrami – artist i ndërtimit të paqes

Berat Bajrami, është një i ri nga Rahoveci, që është shembulli më mirë i tejkalimit të të gjitha barrierave, qofshin ato gjinore apo etnike. Berati me profesion është artist, ka përfunduar masterin në Fakultetin e Arteve, në Universitetin e Prishtinës në degën e Grafikës, ndërsa emrin e tij mund ta hasim në shumë vende dhe…

Hitet e fundit në Radio KFOR

Është muzika e mirë ajo e cila gjithmonë ndikon pozitivisht në disponimin e të gjithëve, e këtë fakt e dinë të gjithë e sidomos dëgjuesit e Radio KFOR-it. Por prapa kësaj, ndodhet stafi i Radio KFOR-it, të cilët mundohen që këtë disponim të mirë, të ju ofrojnë gjithmonë dëgjuesve, përmes emisioneve të njëpasnjëshme argëtuese si…