Një javë me shumë risi teknologjike

Edhe kjo javë që po e lëmë pas, ishte e mbushur me të reja në fushën e teknologjisë, është Kompania Huawei, e cila e ka marr seriozisht investimin në zhvillimin e platformës softuerike “HarmonyOS”, e cila u krijua për të lidhur së bashku pajisje të ndryshme, jo vetëm telefonat dhe TV, por edhe pajisje tjera,…

Rëndësia e trashëgimisë kulturore, monumenteve dhe vendbanimeve historike

Duke vlerësuar rëndësinë e trashëgimisë kulturore, Këshilli Ndërkombëtar për Monumente dhe Vendbanime (ICOMOS), qysh nga viti 1982, në datën e sotme, 18 prill, ka shënuar “Ditën Ndërkombëtare të Monumenteve dhe Vendbanimeve”, e cila më vonë në vitin 1983, u aprovua edhe nga Asambleja e Përgjithshme e UNESCO-s. Pikërisht për këtë ditë, Radio KFOR-i kontaktoi drejtorin…

Premierat e filmave gjatë javës së ardhshme

Falë premierave të vazhdueshme të filmave që po shfaqen çdo ditë edhe këtë situatë pandemie po na e bëjnë që ta kalojmë më lehtë. Janë këta filma që po plotësojnë preferencat e të gjithëve, qoftë për sa i përket zhanreve apo përmbajtjes së tyre, qoftë për aktorët pjesëmarrës në këta filma. Radio KFOR-i në vijim…

Sot kërkohet rritje të ndërgjegjësimit dhe informimit për sëmundjen e hemofilisё

“Dita Botёrore e Hemofilisё” ёshtё caktuar të shënohet më 17 prill,  qysh nga viti 1989, nga Federata Botёrore e Hemofilisё. Qëllimi i kësaj ditë është rritja e ndërgjegjësimit dhe informimit mbi çrregullimet e koagulimit të gjakut. Për të kuptuar më shumë se çka është hemofilia, Radio KFOR-i ka kontaktuar profesorin e Universitetit të Prishtinës, Fakulteti…

Komuna e Prishtinës organizon kinema të hapur

Drejtoria e Kulturës në Komunën e Prishtinës do të sjell një ngjarje krejtësisht ndryshe këtë vikend, me qëllim të relaksimit të njerëzve edhe në kohë pandemie. Bëhet fjalë për një ‘Open Air Cinema’, që do të shfaq filmin “Pulp Fiction”, me datën 17.04.2021, në ora 19:30, ndërsa filmi është i lejuar vetëm për moshat mbi…

Shënohet sot ‘Dita Botërore e Zërit’

Akademia Amerikane e Otorinolaringologjisë (ORL), Kirurgjia e Kokës dhe Qafës, në vitin 2002, krijoi ‘Ditën Botërore të Zërit’. Që nga ky vit, çdo 16 prill, profesionistët e ORL-së dhe të shëndetit të zërit, në të gjithë botën, bashkohen për të shënuar rëndësinë e “Ditës Botërore të Zërit”. “Shënimi i kësaj dite, është shumë i rëndësishëm”,…