Loja e shahut bashkon serbët dhe shqiptarët

Në vazhdën e promovimit të historive të suksesit, apo ngjarjeve të ndryshme në dobi të shoqërisë, qoftë nga individë apo organizata të ndryshme, Radio KFOR-i në këtë artikull ju sjellë aktivitetin shumetnik të organizuar nga ‘Hapësina shoqnore për dekonstruksion’. Bëhet fjalë për një lojë shahu, që po bënë bashkë komunitete të ndryshme që jetojnë në…

Vjeshta stinë frymëzuese edhe për foto

Ndër stinët më të bukura të peizazhit, me të drejtë konsiderohet vjeshta. Temperaturat e përshtatshme për ecje, na mundësojnë që të shtojmë kujdesin ndaj shëndetit, duke ecur si dhe njëkohësisht të shijojmë peizazhin dhe bukuritë e natyrës që na vijnë plot ngjyra. Janë pikërisht ngjyrat e vjeshtës, ato të cilat janë edhe në fokusin e…

Shënohet sot ‘Dita Botërore e Televizionit’

Nëse në shekullin e njëzetë, atë botë kur u shpik televizori, kishte një ndikim të thellë dhe të gjerë në natyrën dhe cilësinë e jetës moderne e të përditshme të njeriut, duke qenë më intim e më i afërt dhe burim i rëndësishëm i marrjes së informacionit, ky ndikim në ditët e sotme është zbehur,…

Dita Botërore e Përkujtimit të Viktimave në Trafik

“Dita Botërore e Përkujtimit të Viktimave në Trafik”, e cila shënohet sot (21.11.21), përkatësisht çdo të diel të tretë, të muajit nëntor, përkujton ata që vdiqën ose u plagosën nga aksidente rrugore si dhe tregon gjendjen e vështirë të të dashurve të tyre, të cilët duhet të përballen me pasojat e lëndimeve apo edhe vdekjen…

Të rejat javore në teknologji

Javën që po e lëmë pas, Apple ka njoftuar për atë që me të drejtë po konsiderohet si vendim revolucionar nga vet kompania. Nga tani e tutje, nëse iPhone juaj personal pëson ndonjë defekt, të njëjtin mund ta riparon vetë përdoruesi. Në deklaratën e bërë nga Apple , theksohet se qasja e përdoruesve në pjesët rezervë origjinale, nuk…

Urime Dita Universale e Fëmijëve!

Dita Universale e Fëmijëve e Kombeve të Bashkuara, u themelua në vitin 1954 dhe çdo vit festohet më 20 nëntor, për të promovuar bashkimin ndërkombëtar, ndërgjegjësimin e fëmijëve në mbarë botën dhe përmirësimin e mirëqenies së fëmijëve. Kjo ditë mëton ti ofrojë secilit prej nesh frymëzim për të mbrojtur, promovuar dhe kremtuar të drejtat e…

Këngët premierë që mund ti dëgjoni në Radio KFOR

Edhe muaji nëntor, që po e lëmë pas, ka qenë i mbushur me muzikë të mirë, me bashkëpunime befasuese dhe këngë që kanë thyer rekorde në platformat më të mëdha muzikore, siç ishin yjet Adele, Ed Sheeran, etj. Radio KFOR-i vazhdon t’ju sjellë premierë, këngët më të fundit, të publikuara nga artistë të njohur ndërkombëtar,…