Rëndësia e dëgjimit

‘Dita Botërore e Dëgjimit’, shënohet sot (18 korrik), për të nderuar ditëlindjen e Raymond Murray Schafer, një kompozitor dhe ambientalist Kanadez, i cili shihet si themeluesi i ekologjisë akustike. Shënimi i kësaj dite rritë ndërgjegjësimin e parandalimit të humbjes së dëgjimit si dhe promovon kujdesin për veshin dhe dëgjimin në të gjithë botën. Për rëndësinë…

Tinejxherët kanë nevojë për dashuri dhe hapësirë

Mosha që konsiderohet tinejxherë, jo rastësisht thuhet që është mosha më e ndjeshme, andaj edhe tinejxherët vazhdimisht janë në fokusin e ekspertëve. Për të kuptuar se si mund dhe duhet të qasemi ndaj një fëmijë të kësaj moshe, Radio KFOR- i ka pyetur Psikologen dhe Terapisten Stimuluese, në Ambulancën Specialistike të Psikologjisë Klinike “Visar A.…

Aktivitetet fizike dhe ushqimi i shëndetshëm, bazë e mirëqenies së përgjithshme

Rëndësia e balancimit të disa faktorëve, siç janë aktiviteti fizik, ushqimi i shëndetshëm dhe mënjanimi i streseve, janë bazë e mirëqenies së përgjithshme për të gjithë ne. Rreth rëndësisë së kujdesit ndaj vetes si dhe shëndetit e mirëqenies së përgjithshme, Radio KFOR-i ka zhvilluar një intervistë me nutricionistin dhe trajnerin e fitnesit, z. Besnik Humolli:…

‘Innovation Academy’ në përkrahje të të rinjve

Përveç shkollimit bazik, fëmijëve duhet tu ofrohen edhe aktivitete të ndryshme të cilat ndihmojnë në rritjen e njohurive dhe qëllimeve të tyre. Fatmirësisht, tani ka disa organizata të cilat punojnë me fëmijë, e njëra ndër to është edhe “Innovation Academy”, në Vushtrri, e cila që nga viti 2019 po nxjerr talent të rinj. Për të…

Shënohet sot “Dita Botërore e Popullsisë”

Datën e sotme 11 korrik, Organizata e Kombeve të Bashkuara e ka ndarë për shënimin e “Ditës Botërore të Popullsisë”, e cila parasheh që deri në vitin 2050, popullsia e botës të shkojë në 9 miliardë njerëz. Tema e sivjetme për të shënuar këtë ditë, do të jetë “Ndikimi i pandemisë COVID-19 mbi natalitetin”, ku…

Përfaqësuesja ‘A’ e femrave në basket do ta përfaqësoj Kosovën, në Kampionatin Evropian të Vendeve në Zhvillim

Përfaqësuesja ‘A’, e Femrave në Basketboll, për herë të parë do të jetë pjesëmarrëse e Kampionatit Evropian të Vendeve në Zhvillim, që sivjet organizohet në Qipro. Për të kuptuar më shumë rreth këtij organizimi, Radio KFOR-i ka intervistuar Përzgjedhësin e Përfaqësueses ‘A’, të Femrave në Basketboll, Fidan Shatri, i cili tha: “Këtë vit Qipro, është…